čtvrtek, října 14, 2010

Very Important Person

Když toto píšu, taxe mi ještě pořád trochu klepou ruce a žaludek se houpá, ale vykřikovala jsem, že to udělám, tak du do toho. Má to teda být recenze na koncert kapely Nightwork (ale všeci víte jaxem na tom se slohem blbě, tak popíšu co se děl)

Tak měsíc jsme se s Mac bavily, že by bylo fajn zajít na Nightwork,už proto, že členové kapely se nám líbí a naháněli jsme je různě po Praze, teda my naháníme všechny pěkný a slavný osobnosti různě po Praze. Ale lístky drahý, jednou byly, jednou ne. Pondělí 11.10.2010, osudový moment, Stan nám prozradil, že mu ráno volal kámoš, který má kámoše, který se zná s "ňákým Frantou z kapely" a ten má VIP lístky na večer na koncert.

Radost. Strach. Vzrušení. Co na sebe. Nákupy? Nervozita. Nervozita stoupá. Šaty. Ne. Neprošlo. Rifle. Svetr. Jistota je jistota. Nervozita.

Scházíme se u vchodu, jde i pár Stenových Cemsáků, Jeho sestra Alča a my dvě. Vcházíme vchodem pro VIP (už toto mě vyřídilo) Šatna pro VIP, pomalu s nervozitou deme dovnitř. Stoly, sedačky, chill out, jednohubky a.... víno, všude, červený, bílý, zadáča. mazec. Začínáme se nalívat a čekáme na kapelu. Zjišťujeme, že když dopijeme sklenku, přijde slečna a s úsměvem nám dolije. Další mazec. Fotíme se ve VIP. Čekáme. Dál se opíjíme. Kritizujeme lidi dole, že se jim chce stát tu frontu na pivo, tsss, že tam je narváno, že se nedá odejít, na záchod, nic, jen čekat. O hodinu a něco později začínají hrát. Vidíme i do zákulisí a všechno sledujeme. Otočíme se, neláme si dolít vinko a sledujeme. Dyk převlečený za Batmana. Otázka: " Co má Batman společnýho s hvězdnýma válkama? to se ptala Mac, a ja to doted nepcohopila, ale Mac se to nelíbilo.Mac zpívá křičí a pije. Nacházíme Stena: " Zbombíme se?" Jo. Deme dolů do VIP. Mac tančí, zpívá, křičí a pije. Stan mlčí a pije. Já tančím a piju. Nacházíme typa, který ma láhev šampaňskýho, hihi,. Mac zakazujeme pít, protože tančí, skáče, zpívá, křičí, nadává a už nepije. Na Dykovo zařvání Prahóóóó, Mac v úplně tiché a klidné VIP zóně křičí "Hovnóóóóó" Typovi se šampáněm se Mac evidentně zalíbila, protože nám furt dolívá, a my dáváme napít i mac. Co se týče koncertu, tak super, parádní šou, nějaký registrování se do partnerství panem Slepičkou, cirkus z La Putyka, zpěv a hlavně Dyyyk.
Po koncertě Stan: " Zbombíme se?" Tak jo. A začal lov. Lov celebrit. Norisová, Osvaldová, Kotek, Mádl, Dyk, Prachař, a hodně co si nepamatuju jménem. Mac se vydává za redaktorku Týdeníku Kroměřížska, najde si blok i tužku a píše si poznámky. 1. Pragocentrismus. Já jen doufám že se na to Dyka neptala. Jde za Mádlem pro foto, za Kotkem a donutí mě jít i za Dykem, ja odcházím, Mac s ním a sjeho přítelkyní vede rozhovor do Týdeníku Kroměřížska, Stan fotografuje. Zbombíme se.

Zbombily jsme se všeci. Raději volíme odchod. Už znám další význam slov společensky se znemožnit:)

Ale akce výtečná. Děkujeme Stene.

2 komentáře:

Mac řekl(a)...

exkluzivní rozhovor s vojtou dykem najdete v příštím vydání týdeníku kroměřížska

STEN řekl(a)...

Já jen dodám, že i přes své zamlžené vidění jsem poznal že si Macna své poznámky píše na papír rozlohy A5, tvaru mexické brambory a písmo se rozhodně neomezovalo na jeden směr, natož velikost...