pátek, dubna 20, 2007

faunův labyrint

musím napsat příspěvek, protože mně nejdou posílat komentáře, ani anonymně, prostě vůbec. nevíte, čim by to mohlo být? takže děkuju suzan za přání k svátku a ještě teda něco přihodím. jedná se o španělský snímek, jehož aj překlad je Pan´s (neumím tu správnou čárku) Labyrinth, což může být trochu matoucí. Ve Španělsku zrovna zuří druhá světová a do tábora fašistickýho (asi) kapitána přijíždí jeho manželka ve vysokém stupni těhotenství se svou dcerou Ofélií, která teda není jeho dcera, ani ho moc nemusí. Kapitán je správnej drsnej kretén, zrovna honí partyzány, kterým pomáhají i někteří lidi z kapitánova tábora. Potud realita. Další linie se točí kolem Ofélie, která potká v rozbořeným labyrintu v lese fauna, který jí sdělí, že je možná princezna z nějakýho strašně dávnýho království. aby se to ale vědělo jistě,musí splnit tři úkoly. film je naprosto brutálně drsnej, nejenom těma efektama, ale i tím, co se tam děje, což nechci prozrazovat, ale naprosto jistě vím, že za dveřma, co si nakreslíte křídou je to nejstrašidelnější stvoření, jaký sem viděla. pochybuju, že by tento snímek někoho nechal chladným, takže určitě doporučuju. žánrem ani nedokážu zařadit, jak řekl bandini, skvěle propojená realita a fantazie.

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

tak ja se maci taky pripojuju s blahopranim:) toz zkusim se na to mrknout. a to i prestoze zminit to, ze ondrej zas nekde videl skvele propojenou realitu s fantazii, neni moc vypovidajici, bo on to tak ma posledni dobou se vsim. ja uz bych ho poslal na nejakou odvykacku, ale on furt ze pry to ma pod kontrolou, no klasika..

Anonymní řekl(a)...

to sem rikal? to sem asi nekde cetl... ja jenom ze mi to prislo dobre udelany ze se ty dve roviny nebily, no, kdyz to napises jaks napsala, tak pak hned zacnou ruzni svancarci vystrkovat rohy...
kazdopadne zajimavej film.

Anonymní řekl(a)...

ve vysokem stupni tehotenstvi:-) krasne, btw. vsechno nejlepsi k svatku

Anonymní řekl(a)...

prej vystrkovat rohy.. rika clovek, kerej chtel mym domacim v zoufalstvi vyhulit zelenej caj!:)