středa, září 26, 2007

Nad Sáááázavou....

Vždycky jsem si myslel, že VŠE je zaměřena neuvěřitelně liberálně a už jenom slova jako sociální demokracie a plánovaná ekonomika patří do skupiny, za které by měl slušný student třikrát políbit Bohatství národů Adama Smithe a cvičně si zakřičet o snížení daní.
Proto ještě teď sedím s hubou otevřenou překvapením nad následující pozvánkou od mé alma mater:

V rámci nového studijního oboru Arts management na Fakultě podnikohospodářské si Vás dovolujeme pozvat na besedu s Františkem Nedvědem o show bussinesu proloženou písněmi Františka Nedvěda. Tato akce se bude konat 10. října 2007 v 18,30 v AULE MAX. Vstup volný.

Už se těším jak nám Franta poví něco o specifiku sestavování rozpočtů pro kulturní akce, čerpání financí pro umělce z operačních programů EU nebo třeba o tom, že bráchovi Honzovi může říkat o několik generací mladší partnerka „dědo“. A nakonec všichni v aule vytáhneme oprýskané kytary, uvaříme si něco v kotlíku, se slzou v oku dáme Frantovi čestný doktorát VŠE spolu s památečním kloboukem s liščím ohonem a zařveme si u táboráku:

V pátek Forda nahodím a jedu z lesů ven
lokty opřít o barovej stůl
v krámě whisku dokoupím co vyschla za tejden
Mouku, cukr, petrolej a sůl
Všude spousy dívek
Všude spousty cizích žen
Město hučí jako včelí úl
Všechny nosí džíny, všechny pořád spěchají
Zjeví se a mizí bůhvi kam
V šedomodrým nebi hledám hvězdu potají
Ulice se vlní jako laň

4 komentáře:

STEN řekl(a)...

Btw nezůstává náhodou někdo v Praze na prodloužený víkend?

Anonymní řekl(a)...

prosimte, ze Te to tak pohorsuje. Proc nevnest trochu romantiky do ovzdusi prosakleho pragmatickym smyslenim a neuprosnou touhou po kariernim vzestupu? A vis jak musi byt Franta vzrusen ucikovanim na akademicke pude?

Anonymní řekl(a)...

jezis, to je bizardni! co se to s tou VSE deje?!

Anonymní řekl(a)...

Stene dotykas se pro me dost citlivyho tema, VSE mam za jednu z nejlepsich skol u nas. Neprodukuje potencialni pobirace davek, jeji pragmaticky pristup ladi s mymi zivotnimi kredy a navic si myslim ze je na te skole vsechno mozny! Takze jako fanousek Turbo, Angela a Petra Novotneho rikam - PROC NE?