středa, května 16, 2007

Mladí a neklidní speleologové

Věřím, že už tén název zní dost divně a když to píšu já tak určitě i děsivě. Ja,Van,Ev,Roman a Chlasta, jsme se dali na speleologii. Pekny slovo, žejo.
Když se mě tenkrát Váňa,ptala jesi s něma polezu na rudický propádání říkám fajn, pak sem pochopila že jdem do jeskyní, fajn, že tam budem 4 hodiny, fajn, že budeme mít mundůry proti nepromokavosti,helmy, čelovky,gumáky, fajn, že polezem 135m dolů do podzemíí po žebříkách, který kloužou, fajn, že tam je chodba které profi speleologové říkají "kurva chodba" fajn, namočíme se, fajn, ale že potěch žebříkách polezeme těch iks metrů zase nahoru po 4 hodinách úplně mokří, ne fajn..
Naše výprava započala, každý měl co na sebe, poslední startku pro sichr, vlastovy poslední vykřiky, že nikam neleze, a že to nemá jako zapotřebí. a metem.











Zapomněla bych představit našeho průvodce, pan Pavel.
Zdolali jsme žebříky a začlo. paráda, děsivě rychle jim tam rostou krápniky, potkali jsme netopýra, mravence, úhoře a molitan.
Je tam dostatek pitné vody.. ale jen kape.











Prolízali jsme jeskyněma, brodili se vodou, která dosahovala nad kolena, helama se práskali do okolních krápníků,až jsme došli k té kurva chodbě, no.. název vskutku výstižný. lezete po kolenách- v lepším případě, plazíte se po bříše, chodítě káčátkama,a le nikdy se nenarovnáte, helmou mlátite okolo sebe, sedáte do kaluží a nadáváte. Já sama jsem třeba zjistila, žese neumím plazit, ono to je celkekm šichta. jednou nohou sem šla po koleni a druhou káčátkem. Takovej Roman s Vlastou si tohle nemohli dovolit, protože jsou strašně velicí a strašně tlustí:) takže se tam nevytočili a museli prostě lízt.
Ale za to jsme došli do mega jeskyně, nevímjaksemenuje. Velký prostor a tak. Poté na nás zapůsobila únava, a ukázalo, že takovej velikej průzkum jeskyň není žádna legrace!!














Fakt!





















Náš tým, ještě jednou společně, sic tady vypadáme jak banda mimozemštanů, aanebo zkalených
magorů
,










Všichni jsme dali poslední žebříkový sráz nahoru, vylezli, zapálili si a umdlívali, ale štastní, veselí a spokojení se těšili na pivo
,










dorazili jsme do místní hospody, kde jsme se za velice lidové ceny najedli- jelení guláš 57kč, a, plzen za 24, a tak, Jediná překvapující věc na tom závěru byla, že si Roman nedal pivo! měl Rajec, prostě to nejde k sobě. Dyt roman je skoro přesmyčka slova pivo. když uberete par pismen a naky pridate.

jinak www. adresa tohodletohoto je, tu: http://www.speleorudice.cz/ a ještě taky tady
http://speleo.kuk.cz/index.php?id=clanek_view&clid=13&PHPSESSID=278cae47933ab0c10835e3e4960afa80

12 komentářů:

standby řekl(a)...

tak suverenne nejuchylnejsi a nejlepsi fotosesn na maracane minimalne za posledniho pul roku!no vypadate fakt silene a prvni fotka u me vyhrava mesicni misto na plose,hlavne kvuli tem neodolatelnym pohledum speleolozek:)))

Anonymní řekl(a)...

mezi vana a ptala nema byt carka

Anonymní řekl(a)...

niko nejlepsi, proste to nema chyba ten vtipek s romanem a presmickou a vubec fotky dokonaly.. proc ma nahore roman zlutej oblecek a pak uz cervenej? nejsem na neho fixovanej jen mi to nejde do hlavy.. takze vlasta jako milovnik jeskynek zase dava vic smyslu.

Anonymní řekl(a)...

presmycka se pise jinak, tak abych nepsal jenom tohle tak vcera jsme byli v Aeru na RED ROAD a bylo to vazne dobry.. hrozne pekny obrazky jenom hlavni hrdninka mohla byl hezci ale byla to holka z Glasqow co byste chteli..

STEN řekl(a)...

Radyme, nemaz proplem s kramatykou? Dizkrafig? Presmicka? Glasqow?

Anonymní řekl(a)...

stana, co mas? vzdyt ja cesky umim tak me nepopichuj... dokonce umim i slovensky a par nadavek madarsky

suzan řekl(a)...

haha, ste rozkosni

Nika řekl(a)...

roman: dekuji
kubyk: dekuji
Rada: ne roman je furt ve zlutym. fakt. sice vypadal spis jak hasic, nez speleolog a tak nam kazil imidz, ale nevadilo:)

Anonymní řekl(a)...

tak to ctu podruhy a ted sem si vsiml, ze nas tu castujes slovem tlusti. Dobre, vlasta pribral, ma trochu nadvahu, to beru, ale ja?! Ja nemam nic, co by u lidi meho veku nebylo zcela normalni. A tim smajlikem to nevyzehlis.

Anonymní řekl(a)...

ty voe, dobry ulet! :-D

standby řekl(a)...

jak to mam tak zvetseny na plose,tak musim rict,ze evicka ma pohled a pozu nejuchylnejsi:)
nika: to ze ma roman nadvahu a zluty mundur by az tak nevadilo.horsi sou ty odstaty usi a ctyri prsty na leve ruce

Anonymní řekl(a)...

Nojo, fakt ma ctyri!!!! Tolik let ho znam a jeste sem si toho nevsiml.