čtvrtek, května 31, 2007

Výběr z četby II.

Muži ustrnuli na nižším stupni civilizovanosti než ženy

Muži se samolibě kochají svou nadřazeností, což nevyhnutelně vede k tomu, že se klidně chovají jako ti nejhorší hulváti a křupani. Povšimla si toho již česká feministka Carola Biedermannová a právem začala muže srovnávat s prasaty: plivají kolem sebe, s oblibou vyměšují na veřejnosti, nemyjí se a klidně páchnou, libují si ve špinavém a nekulturním prostředí. To všechno platí několikanásobně víc pro české muže než pro jejich západní protějšky.

Za pozornost stojí, že čeští muži jsou také ve srovnání se ženami daleko méně ochotni k rekvalifikacím, změně zaměstnání, zlepšení své pracovní morálky, zkrátka nejsou přizpůsobiví a zdá se, jako by si ve svém buranství úplně libovali.

Skoro všechny moje kamarádky se vdaly za anglické, americké a jiné západní muže, ale nevím o jediném příkladu, kdy by západní žena byla okouzlena českým mužem a dokázala s ním žít ( pokud nejde o emigranta, který se životem na západě zcivilizoval )

Teze o nedostatečné civilizovanosti však platí pro všechny muže obecně, jak dokazuje jeden americký experiment. Muži a ženy byli ponecháni v klidu a nečinnosti a snímala se činnost jejich mozků. Ukázalo se, že muži zapínají primitivnější části mozku a myslí na sex a násilí, zatímco ženy ve stejné situaci zapínají vývojově mladší ( tj. pokročilejší ) části mozku a vedou v duchu dlouhé konverzace.

Muži jsou zmítáni nízkými choutkami a pudy, především agresivitou, z toho důvodu, že jsou celoživotně otrávení mužským hormonem testosteronem. Všimněte si, jak už malí chlapci nevydrží chvíli v klidu a stále se pošťuchují a svádějí půtky a rvačky: přirozený stav je pro ně boj a jsou spokojeni jedině tehdy, když ve své partě jasně určí, kdo je vůdce a kdo obyčejný pěšák. A s dospělými muži je to stejné. Naproti tomu holčičky a dospělé ženy si spolu kultivovaně povídají a jejich vzájemné vztahy mají podobu sítí ( tj. buď spolu mluví nebo nemluví ), což je samozřejmě civilizovanější a vyspělejší model než ten mužský.

Mužskou agresivitu a necivilizovanost dokazuje ještě další nevyvratitelný argument : muži páchají 90% všech násilných trestných činů.


Johana Suková,
PŘÍRUČKA MILITANTNÍHO FEMINISMU, str. 10-11

nakladatelství RENECO, 2000

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

:) to jsem asi taky prase. ale aspon nemam v hlave nasrano.. prosim negeralizovat.

Felix řekl(a)...

Ještě doplním, že autorka strávila několik desetiletí svého života mezi českými muži, s jedním z nich se rozvedla.- Vychovala dva syny. Povoláním je trendsetterka na volné noze. Svou podobu skrývá, aby ji muži neobtěžovali vysvětlováním, v čem se mýlí, a poučovánm, jak to všechno doopravdy je.

Felix řekl(a)...

A jinak Radime, já su prase taky.Každopádně s oblibou vyměšuji na veřejnosti.

Anonymní řekl(a)...

haha, to mi pripomelo jednu knihu z druhy strany barikady - Zaklady muzskeho sovinismu od Josefa Hausmanna. docela dlouho jsme resili, jestli to ten fesak mysli vazne, a dospeli jsme k zaveru, ze asi jo .)

Anonymní řekl(a)...

Ha a co Chantal Poullain!!!!
To, ze si kdysi vzala Bolka Polivku jasne dokazuje, ze se autorka myli-takovy sikovny chlapy tady mame!!! (to, ze se pak rozvedli sem netahejme).
Ja osobne teda taky zadny prase nejsu: plivu jenom v sebeobrane, do nekulturniho prostredi se vydavam jen pod natlakem okoli a na verejnosti sem tento tyden jeste nevymesoval (este ze je teprve ctvrtek)
Chro Chro!!!

Nika řekl(a)...

ehm, ja si teda ve svem buranstvi taky libuju:)a prase su beztak taky, jak kdy a jak kde:)

Anonymní řekl(a)...

vasek: PRASE!!

no jo, je to hnus. este ze sem si byl tento tyden nechat teho testosterona vyrezat, tak ted budu met snad chvilu klid. jinak se ve vsem s autorkou stotoznuji