neděle, prosince 03, 2006

Zamysleli jste se někdy nad tím, že dříve nebo později zemřete?

Nad vlastni smrtelností?

Je to tak, že tu všechno necháme jak to leží a běží a začneme prožívat prázdnotu a naše místo vyplní vzpomínky, blyštivá kamej toho všeho, co jsme prožili?

V žádném okamžiku si nikdo z nás nemůže být jist, že se dočka dalšího. Jako cvrnknout do vypínače. Jsi a Nejsi. Mystérium života a mystérium smrti.

Je smrt temnotou a zoufalstvím, chladnou prázdnotou nekonečneho prostoru, nebo barevnou a krásnou královnou, v jejíž říši je místo pro každého?

Je smrt výzvou, nebo nás postaví před hotovou věc?

Je smrt vysvobozením, nebo bledou vyzyvatelkou, pokračováním života, stáří,nemoci a sebe samotné? Prázdnou karafou, či vodopádem nového bytí a prožívání ?

Existuje vzkříšení a život, nebo pouze sladká úleva na věky věků? Nebo snad věčná tma?

Smrt je zcela jistě ukončením naší fyzické existence. Je v rakvi zima? Je smrt objetím hlíny, chladu a posledního doušku svobody v moři bolesti a nenaplněných nadějí? Nebo je majákem v temnotách? Vstupenkou do říše radosti a štěstí? Úlevou v rozbouřeném moři pocitů? Co jsme dělali a co jsme nedělali, komu jsme ublížili a neublížili?

Jak překročíme řeku Léthé, řeku života a smrti? Jaký je její proud? Uvidí bledý poutník na cestě vpřed lekníny, rudé jako smrt a ovoce které vydrží čerstvé po celý zbytek věčnosti?

Blahoslaveni chudí duchem, neboť jejich jen království nebeské....a svět se směje marné snaze, smýt s tváří čertů saze. Nebo to cítíte jinak?

Existuje převozník, nebo jen schody vzhůru, nebo nic?

Přináší poslední vydechnutí sladkou úlevui a nekonečné štěstí?

Opouštíme svět s pocitem že jsme nic nestihli, nebo s pocitem, že jsme svou roli sehráli jak nejlépe jsme mohli?

Prosím pište.

Ať už jste kdokoliv, mám Vás všechny rád a v mé mysli jste nesmrtelní.

4 komentáře:

standby řekl(a)...

Ja mam jasno jenom v otazce smrtky. Presdstavuju si ji jako zakomplexovaneho kostlivce z Family Guy,co se vzdycky bal vzit na rande holku odvedle z bistra. Az za mnou prijde,tak si treba zvrtne kotnik a ja ho pak budu muset tyden hostit doma a aby nezabil celou moji rodinu(budu mit vubec vlastni rodinu?dyt kazdej sestej muz je dneska neplodnej!A od te doby co si decka z Afriky kupuje i Madonna nejak podrazili...tohle me desi vic:),budu muset unest letadlo s patetickymi herci z dawsonova sveta a zritit se s s snim. Coz neni zadne velke moralni dilema ze. Takze bych to tak tragicky nevidel, spis naopak. Ale co ja vim...

Anonymní řekl(a)...

ja si nic neprozil a prozit nechci, jsem rad, ze uz mi to dycha za krk. a se vzkrisenim jdi si k certu, byt tu podruhy, to nemyslis snad ani v zertu.. jinac uz dlouho tady nebyl zabavnejsi prispevek. lidi by meli psat jen v te povestne mezi psem a vlkem..

Anonymní řekl(a)...

Vlasťo. Že ty jsi pil Světlo na konci tunelu, jak jsem odešli?

Nika řekl(a)...

ja UŽ tu podruhe taky byt nechci, myslím že stačí co provádím ted.. aja umru asi vztekem, uvztekam se k smrti, to nenzni aztak spatne