pátek, března 16, 2007

Psát do šuplíku III: Comics 2 Film

Čekají nás teď dvě mimořádné premiéry filmů založených na comicsech, 8. března The Fountain, autorský film Darrena Aronofského (Requiem for a Dream), a 22. března 300 od Zacka Snydera (Dawn of the Dead) podle Franka Millera. Obojí bude asi docela mazec, zvlášť se nesnesitelně těším na 300 popisující bitvu u Termopyl, kde jsme my Řeci zastavili Peršany a pozdrželi střet civilizací tak o 2500 let.
Zatímco Aronofsky jako comics publikoval nerealizovanou verzi scénáře, ve které měli původně hrát Brad Pitt a Cate Blanchettová (Hej! To mi něco připomíná!), 300 se za použití sofistikovaného CGI co nejvěrněji drží comicsové předlohy, podobně jako to udělal dřív Rodriguez s taky Millerovým Sin City. Za přečtení stojí každopádně oboje, takže download a download. A CDisplay snad už znáte.

4 komentáře:

irigi řekl(a)...

300, není to ten komiks, který jsi kupoval tehdy s námi v Praze na výletě? ;-)

Anonymní řekl(a)...

hmm, tech 300 vypada dobre. se na to tesim. onehda sem v thermopylach chrapal v olivovym hajku. taky nahej jak ten leonidas tam:)

standby řekl(a)...

tak dobry to bylo.vizualne genialni,chvilkama sem ani nedutal.ale holt je to to jediny,na cem mohli stavet...

irigi řekl(a)...

Včera jsem to viděl (sice ne v kině, ale v celkem slušné kvalitě) a je to skutečně paráda! (a to ani nemusím být fanoušek komiksu - vlastně ho naznám..)