neděle, února 19, 2006

Divadlo a tak...

Tak sme s Kájou po dlouhé době vyrazili za kulturou. Minulou sobotu to u nás vyhrálo Divadlo pod Palmovkou - místa na balkóně za 40Kč bývají málokdy obsazená. Hrál se kus kroměřížskýho rodáka Procházky - Ještě jednou, profesore. Komedie o tom, jak se profesor ruské literatury ocitl v románu Vojna a mír a jaký z toho pak byly komplikace. Celkem vtipně napsané, na Procházku docela nadprůměr, oddychová zábava na sobotní večer. No a včera se Palmovka vytáhla s inscenací románu Johna Steinbecka - O myších a lidech. Děj nejspíš znáte, jenom dodám, že Rostislav Čtvrtlík v roli Lennyho by stál za vidění i z bližších řad. Co mi vadilo, byla málo dramatická vražda Curlieho manželky a celkově ty nejdůležitější momenty nějak splývaly s ostatním dějem. Jinak můžu s čistým svědomím doporučit. Taky sem tento týden poprvé viděla film About a boy a konečně začla mít ráda Hugha Granta. Je to přesně ten tip filmu, na který bych se mohla dívat pořád a kdykoliv a zvedne vám náladu. A na závěr chci ještě upozornit na zajímavou knížku Vernon Bůh Little od DBC Pierra (díky Ondro). Děj zasazený do současné Ameriky, jeden kluk postřílí ve škole svoje spolužáky, přežije akorát jeho nejlepší kamarád Vernon, který je z tohoto masakru obviněn. Tak, nemůžu teď napsat, proč sem z té knížky měla radost, to si musíte přečíst. Jinak sem sem napsala, protože Kuba říkal, že je rád, když se tu objeví něco novýho, aj když je to blbost.

6 komentářů:

Mac řekl(a)...

jenom se zapoměla říct, že divadlo je lepší než film v tom, že po skonč ení ti herci zas přijdou se uklonit avy vidíte, že sou živí, to mě uklidnilo

standby řekl(a)...

Lenny byl ten postizenej?(Čtvrtlík-kdo to je?)to mohlo byt dobry...
Přesně tak macku,hlavně něco psát,to že je to semtam blbost vůbec nevadí,se podívej na kotrmelce

Anonymní řekl(a)...

pokud pouzijeme hokejovy zargon, tak bych rekl, ze kotrmelce se pohybuji na prednich prickach extraligy. v pripade maracany to bude spise ten okresni prebor. takze tak (nejsu peca, abyste si nemysleli).

Anonymní řekl(a)...

maci, jeste si sem mohla napsat, jak jste sobotni kulturni vecer zavrsili stellou v holesovicich.

Anonymní řekl(a)...

starej dobrej mek je zpatky! ctvrtlik je dost znamej herec, daboval treba chandlera z pratel (ne ze bych teda vedel jak vypada)... meku, about a boy? jako zacatek budiz, ale pak ten konec jak tam zpiva pred celou skolou a hugh nastoupi, to je nejtrapnejsi scena v dejinach kinematografie (kam nepocitam jisty snimek natoceny chlapci z kotrmelcu a promitany ve velkem sale pedagogicko-psychologicke poradny v janske ulici). a su rad ze knizka libila, ten konec nakonec nebyl vubec tak spatnej co?

Anonymní řekl(a)...

simcha: ty vole, ja byl na tom historickym promitani v janske tehda taky:) a musim rict, ze jsem pak hodne dlouho radsi nikam na zadnej film nesel.. myslim, ze jedinej spokojenej clovek tam tehda byla ta pani z poradny, ktera byla rada, jak se chlapci statecne vyporadavaji se svymi psychosomatickymi problemy.. ale about a boy se mi libilo moc. az na tu trapnou scenu samozrejme. ale na tu jsem skoro zapomnel..