středa, února 22, 2006

Jak bylo v Praglu...

Tak jsem byla zas po dlouhe dobe na navsteve v Praze. Prestoze jsem si nekoupila nic na sebe (a to jsem nekolikrat navstivila Centrum Chodov), tak to bylo fajn.)
Zhledla jsem dve vystavy: Czech Press Photo jako obvykle kvalitni. Doporucuji hlavne prizemi a foto s nazvem "Divadlo pani Paroubkove", ktere nas vsechny dostalo. Vystavu Saudka za 80,- uz min, resp. tem, kteri maji radi prasarny. Podle autora je totiz nejspis kazda zenska hezka, nejlip ta odena pouze do zelenych puncoch, s co nejvetsi prdeli a celulitidou k tomu. Nekteri z nas byli ale fascinovani jinymi zajimavostmi, zejmena autorovym prirozenim (ze Svanco.)
Taky jsme byli s Radou, Mackem a Kashou na Free Mondays v Abatonu. Lidi tam na tom malym prostoru bylo hodne (udajne vic nez na Art Brut), ptz hlavni "lakadlo" - Radiostars - jsou v Pze pry docela oblibeni. Predelavaji znamy pisnicky a libili se mi tak napul (podle toho, co zrovna hrali.) Jestli je neznate, tak az Mekovi vyjde to misto v Radiu Wave, tak vam je urcite pusti. Predskokani Another Way (?) dostavaji kladny bod za snahu a cerny puntik za pasek!
Pak jsem objevovala krasy Prahy (Vysehrad, Mala Strana, Sedm vlku, Zizkov, Jarov) a byla tak trochu donucena sledovat nezdary nasich hokejistu na olympiade.
Doprava si zaslouzi zvlastni oddil. Cestovani s ČD aneb i cesta muze byt cil: na ceste tam nam klekla "masina" a nasledovne hodinove zpozdeni se rovnalo v souctu skoro sesti hodinam v kupecku se smradlavyma nebo vykalenyma (a smradlavyma) lidma. Cesta zpatky relativne luxusnim rychlikem probihala v klidku az do te doby, nez si ke mne prisedli dva namachrovani cigani, kteri meli neustale poznamky na mou osobu (cetla jsem na jejich pomery moc tlustou knizku). Jestli to mela byt balici technika, tak nezabrala. Taky to tak mate s cestovanim nebo mam smulu?

8 komentářů:

standby řekl(a)...

s cestovanim ani ne,na to mam stesti.ani s tim balenim.holky,co ctou tlusty knizky me vetsinou ve vlaku nerajcujou.)

standby řekl(a)...

spatna vetna skladba. holky,co ctou tlusty knizky ve vlaku me vetsinou nerajcujou.aby zas nekdo nerypal...

suzan řekl(a)...

standby: hm, cigani to asi maji jinak..

Anonymní řekl(a)...

terez:vikend to byl fajn. sice zadny velky parby v popo cafe jako za starych casu (misto toho cumeni na nudnej hokej), ale celkove to nebylo spatny.
s nazorem na vystavy souhlasim se suzan. czech press je jistota a saudek se jednou za zivot taky da. aspon vsichni vime, jak (ne)velky ma prirozeni.:)

suzan řekl(a)...

terez: hmm, a kdo jedinej nechtel parit?.)

STEN řekl(a)...

me rajcujou knizky s tlustyma holkama.
A zuzko nechala jsi u nas v koupelne mensi cast obleceni, puvodne jsem myslel, ze je to cistitko na bryle myho spolubydly....

standby řekl(a)...

simcha: sem se dost zmenil

suzan řekl(a)...

sten: jo, uz mi to bylo receno.. doufam, zes to puvodne nedal spolubydlovi!:)