středa, února 22, 2006

To je dobře.

1. Eva Souhradová. Moderátorka domácího zpravodajství České televize. Nejpěknější redaktorka širokodaleko a řeklo by se, že i seriózní dáma. Kdepak. Dneska za mnou přistoupila do metra s flaškou červeného v ruce a po 5 sekundovém jiskřivém pohledu, který jsme si ihned vyměnili, jsem poznal, že jí jejím nádherným hrdlem už pár decek červeného proteklo. Je to sympaťanda a já připitým celebritám fandím. Jen doufám, že ji nepotkal také lovec celebrit, externí pracovník Blesku a čétéčkový lingvista (kamarádům toto druhé povolání zatím úspěšně tajil) Petr Vybíral (v neformálním sektoru znám též pod přezdívkou kotrpeca). Nahání po Praze celebrity, fotí je v nekonvenčních polohách a poté o nich v Blesku pod pseudonymem Saša Šeflová píše hanlivé pomluvy. Fuj. Evu nech na pokoji!

2. Hokej. Už jsem si myslel, že o dnešní bratrovražedný hokejový mač přijdu. Ale náhodou jsem v hotelové šatně našel televizi. Piva je tu taky dost a navíc spousta prošlých sprajtů, který pijou i hokejisti. Co se týče Slováků a Čechů, čechoslovakismu, nacionalismu a hokeje, je to asi takhle: jeden Slovák mi dnes řekl, že se před zápasem pomodlí a druhý, že radši zítra do školy ani nepřijde. Těžko říct, co z toho pomůže a komu.

3. Policista. Do hotelu chodí za jednou nejmenovanou denní recepční policista, pražskej policajt. Nosí ji květiny a ona si myslí, že by ji rád voptákoval. Prý sou takový všichni chlapy. Tenhle je navíc blbej, což mu jeho povolání navíc umožňuje plně rozvíjet. Často přijde do styku s turisty. Nechal si tedy přeložit několik vět do francouzštiny. Namátkový výběr: Karlovo náměstí, to nesmíte, to nemůžete, uděluji, pokuta, prosím, děkuji, jděte, doleva, sem, tam, zaplatíte, vezmu si, pojďte, podchod. O víkendu trénuje malé žáky ve fotbale, tak si nechal svůj franouzský slovník rozšířit i tímto směrem (neptejte se mě proč): žena, funkcionáři, delegát utkání, čtvrtý rozhodčí, osoby na hře zúčastněné, osoby na hře nezúčastněné, kabina, příslušenství hrací plochy, pokutový kop, vykázání, vyloučení, děkuji, prosím (opět), gól platí.

4. Internetová schránka. Shodou náhod (Email je pod Seznamem, který si vyměnil pár služeb s Volným, pod kterým funguje Post) se mi ze dne na den rozšířila emailová schránka z 15 na 2000MB. Nevím jestli si na to zvyknu.

5. Televize. Zítra budu v televizi. Tento měsíc už podruhé (ČT údajně odvysílalo fenomenální koncert Bří Orffeů, kde jsme stáli v první řadě). Teda zítra budu jenom ve studiu, jdem se uvolnit na Krause. Ale pak budu. Ovšem opět jenom na druhé straně barikády, fotbalověpolicejní hantýrkou se stanu osobou na hře nezúčastněnou, tudíž publikum. Ale třeba tam někde bude i Eva.

6. Hotel. Práce mě poslední dobou baví čím dál víc. Jídla přibývá (denní recepční mi začaly vařit), hostů ubývá (včera nikdo, předvčerem jeden). Jedné denní recepční sem za jídlo a přísun lehkých drog začal vypalovat cédéčka s hudbou. Poslední výběr Indie rocku jsem nápáditě pojmenoval Hotel Music. Někdo to špatně pochopil a šedesátiletému vídeňanovi tak hrálo k snídani Fuck Forever. Určitě se do našeho hotelu rád vrátí.

Tak já jdu pro tu bednu.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

terez: ad 6) :))

Anonymní řekl(a)...

vyhlašuji soutěž o nejlepší dialog složený z těchto francouszkých slovíček a to v kategorii "turisté" a "fotbal". sponzorují kotrmelce, vítěz nedostane nic a předá mu to peca.

můj návrh, kategorie turisté:
Prosím jděte sem tam!
Doleva?
To nemůžete, nesmíte.
Uděluji pokutu. Pokutu uděluji v podchodu nebo na Karlově náměstí....

je to pestré...

standby řekl(a)...

peca: kategorie fotbal - "žena.příslušenství hrací plochy."

simcha: kouzlo oblibenosti spociva v jednoduchosti.staci kazdy rano nakrajet chleba.ony sou rady (franta me moc nemusi),ze sem jim pomohl a ja mam cerstvy patky krupavyho chleba,na ktery dostanu za odmenu suncicku(jako nejakej pejsek:)zrovna vcera o tobe kamca rikala,jak jsi hodnej a ochotnej.dlouho mi to trvalo,nez sem ji vysvetlil,jak to s tebou vlastne je:)

Unknown řekl(a)...

kotrpeca: kategorie ehm (ani fotbal ani turiste):
To nesmite sem tam,to zena, to muzete doleva, zaplatite na Karlovo namasti (prislusenstvi hraci plochy) funkcionář,osoba na hre zucastnene, vybrat pokuta,gol plati,dekuji.

Anonymní řekl(a)...

eh, ja sem tady vubec este neprispel a vy uz reagujete na muj prispevek.... no nepsal sem to ale ja....