středa, září 03, 2008

Přišla zima

Ohlašuji zimu, ano jsem si vědoma toho, že je 3.září, ale zima tady nás zima už dostihla. Člověk ráno vstane, topení pustí na plno, obleče si hodně teplýho oblečení na sebe, ale ne to nejteplejší co tu má, protože to nevím co by pak dělal v říjnu,listopadu a prosinci. Pak razí do školy, pěšky, autobusy jsou jen pro majetnější vrstvy norského obyvatelstva. Pára jde od huby, vidí že v noci na horách zase sněžilo, protože kopec vysoký 400 m hned za barákem je téměř celý pokrytý sněhem.

Přijde do školy, sundá oblečení a čeká až ho dostihne teplo. Leč nedostihne, ve škole je zaplá klima, jako klimatizace. Po přednášce z General law of the sea, čemuž vůbec nerozumí, protože nějaký archipelagos, estuaries, low-tide evelations mu vůbec nic neříkají a v českých podmínkách se rozhodně neuplatní, tak po té přednášce razí ven ubalit si skrovnou cigaretku z posledního tabáku. Zase rychle do klimatizované místnosti.

Po návratu domů, si otevře učebnici a snaží se opět rozluštit ty tajemné kódy v učebnici.

A pak už jen čeká až přijde tma, deprese, stav bez tabáčku.
Anebo na víkend, když ještě není sníh tady dole, aby mohl vyrazit někam stopem a přežívat pod stanem a užívat, se vším všudy, Norska.:)

5 komentářů:

standby řekl(a)...

nikule, ja zas tady ohlasoval podzim zacatkem cervence, i kdyz v londyne je vlastne furt podzim. ale ten snih! ten mi tu sakra chybi a posledni tyden sem se pristihl, jak porad myslim na to ze sem uz dva roky nebyl poradne na horach a hned si koupil alespon hebouckou flisku. byt tebou, tak si udelam z prouti takovje ten upgrade bot,aby ses neborila do snehu, vylezu na ten kopecek, pokacim svacarakem jedlicku, nasekam male lyzicku a hura s dalsima lyznikama freeridem do skoly!:) jinaks to napsala tak pekne, ze sem se do toho uplne vzil a navlekl se do te flisky. taky chcu byt v depresi v norsku!

Anonymní řekl(a)...

ten clanek ma atmosferu severu

Mac řekl(a)...

a me se nelibi ten novej podtitulek s facebookem. vsak ja dam fotky nejprv sem.
nikus zdravim, vsak ono se otuzis, urcite.

Anonymní řekl(a)...

Niko super clanek, tusim ze moje jarni exkurze do englandu se studijne podobne mine jako ta tva. Nicmene tabacek hoji dusi a prinasi svetlo do temnych dni…

Nika řekl(a)...

ty cubi,okej nasekam jedlicku, pokudnakou najdu a pometu presne jak rikas, nebo jednodusej zajdu do sekace a koupim bezky:)

mac:ja se tuzim od te doby co su tu a furt to neprichazi:)

svanc: to je dobre.

Rada: jo.presne.hoji dusi, nakoupila sem si spousty levnyho tabacku ve finsku, takze muzu hojit az do prosince:)