úterý, srpna 02, 2005

LEDOVEC MAKOVEC SÖLDEN


Ledovec makovec

Tak jo v utery jsem se uspesne vratil z ledovce
Nebudete tomu asi verit co by clovek delal v lete na ledovci, no ale ja si v zime toho snehu moc neuzil(kvuli skole), no a tak jsem se rozhodl vydat(opet jako minuly rok) na BASE SUMMERCAMP do rakouského Söldenu. No jel jsem v sestave Pstruh, Honza Polach, a Dalik(Tovarna) Mlcoch, asi je neznate ale to je jedno. Jako auto bylo zvoleno Mazda 323 F, no moc velka kara to neni, ale po uspesnem pakovani ktere zacalo v utery 19.7.2005 vydali smerem hranice, jeli jsme opravdu vybaveni 3 litry rumu 2 litry slivovice 48 piv a 24 RED BULLU vydali smer TYROLSKO, no cesta je asi 850 km což zase neni tak daleko ve dvou ridicích, no ale poporade, na hranicícfh kontrola díky bohu neprobehla pekne sme se usmaly na celníká a on nás naštěstí neprohledal, přejeli jsme uspešně hranice n a začalo to, kamarádi neřidiči si nejdřív asi tak kilák za hranicema nabili luftku a dali si prý lehce do kokosu, při projíždění dědin za hranicema pořvávali na nechápající rakušáky něco jako DOBRY DEN ale s německým přízvukem, no pak se naši kámoši na zadnímsedadle roézhodli zkalit litrovýho rumajzla proložili to par pivama z plechu a asi 150 km za hranicema už byli docela na šutr, jelikož jsme meli na antene českou vlajku a ono zprvu celkem prselo a vlajkapodle honzy polacha dostatečně nevlala, se rozhodl vylizt na dalnici z auta jako za jizdy z okna a chtěl ji zpravovat, naštěstí se nám ho povedlo včas zastavit takže nikam nedolezl, tak když se mu nepovedlo tohle ukazoval aspon svou prdel na okolní automobili, protože ožralím lidese chce často chcát jsme po mnoha zastávkách asi každých 30 km stavěli dvoum kámošům močit, tak až před INSBRUCKEM se jim povedlo vytuhnout a poslednich 100 km bylo v cajku. Po příjezdu do Söldenu jsme hledali kemp na přespání akorát nic nebylo levnějšíhio než 12 EURO/OSOBA DEN jsme se rozhodli vyjet do výšky 2675 m.n.m. a tam nejak pankovat auto po asi 850km moc nemohlo tak nam 13% stoupani po 13 km dalo celkem zabrat no po přijezdu na parkplatz kde nebyla ani noha jsem zatelefonoval kamosum lyzarum do Prahy aby mi poradili jestli se tam neda nekde prespat vevnitř, naštěstí jsme podědili dvoumístnost předsíň 25 * 25 metru a obývák 5 * 5 s dřevem vykládáným stropem, no a tak nějak zacali vsechno.

Den druhy lyzovani, přivitalo nas azuro, takže dopohody parki vypadal perfektne, no a tak se jezdilo a jezdilo, pak jsem se rozhodl jako už dostatečně rozježděnej pro 540 safety, lyže vypla po dopadu a odfrčela si to po sjezdovce směrem k ledovým krám, no nejsem magor abych prpadl do nějaké ledovcové díry a tak jsem požádal horskou službu aby mi zašla pro lyži, horká služa my lyži dovezla až za 36 hodin 3 den ráno. Druhej den byla mlha tak se naštěstí nejezdilo tak jsem o nic nepřišel. Skipas za 120 euro byl na 5 dni lyzovani ze 7, což se dalo, lyžování nebo ježdění bylo super, někdteří poláci se přelítávali corner a někteří si k tomu rovnou dávali switch 720, takže napohodu bylo na co koukat, nejkrásnější ženská byla slovenská snowborďačka Baša, akorát se k nám moc neměla jediná nevýhoda našeho ubytka byla, že jsme neměli sprchu. No třetí den jsme po ježdění jeli do termálního koupaliště Aqua Dome, a dooprřavdy to stálo za těch 9 euro, 4 nevykoupaní lidi se tam neuvěřitelným způsobem koupali jezdili v tobogánech , řvali, no a dělali všešmožně bordel a tak. Celkem jsme lyžovali 6 dni jeden den jsme přelizali turnikety, takže zadatrmo, jinak akce proběhla paradně v pondělí po lyžování jsme se vydali směr ZELL AM SEE, že se tam tak ze dva dny budeme koupat, cesta byla opet uchvatna, abychom usetrili za benzin jeli jsme přes horsky prusmyk GERLOSS PASS, a zaplatili mýtné ve výši 8 euro, tak jsme si moc nevydělali ale stalo to za to, ještě před přijezdem do Zell am see jsme se stavili ve vesnici Kaprun(asi 4 km od Zell am See) podivat se na vyhořelou lanovku ale pršelo tak hrozně že jsme ani nevylezli z auta. V Zell am See jsme uvařili na zastavce večeři a šli kalit, napakovali jsme se na terasu hotelu atam se zase předvedli v tom nejlepšim svetle. Jinak po hrozne kalbe a 4,5 h spanku jsme rano v 7:30 po 2 Red Bullech sedl za volant a odvezl nas smerem Salcburk, tam jsme pozevlili viděli vic japonských turistu než jindy v životě jak to metou po stopách Mozarta, uviděli a vyfotili Aston Martin ve kterym jezdil James Bond a odjeli smerem domu. Toť vše pauleho

2 komentáře:

tetraFejla řekl(a)...

Občas mi z toho běhal mráz po zádech, ale jinak Pauleho potvrdil vysokou literární úroveň svých přípěvků a životní styl dobrodruha. Snad se brzy uvidíme, P.

Anonymní řekl(a)...

pokud mas prebytecnych 350 tacu, tak se nemusis jenom divat ci fotit, o jednom takovym a.m. bych vedel..