středa, prosince 07, 2005

Inteligentní způsob jak strávit páteční večer

Po dlouhé době chci v pátek uspořádat tradiční fejláč. Mám v plánu zkouknout dva filmy: Before Sunrise (1995; IMDB, ČSFD) a Before Sunset (2005; IMDB, ČSFD). Pro ty, co nevědí: jedná se o dva díly nejsenzačnějšího romantického filmu všech dob. Americký mladík potká ve vlaku Budapešť-Vídeň krásnou Francouzku a stráví s ní jeden jediný večer a noc ... a potom ji po devíti letech potkává znovu. Civilní, nenápadný film se skvělými dialogy. Stříbrný medvěd z Berlína, nominace na Oskara. Produkce proběhne v klubovně u sila, barevný širokoúhlý film bude promítnut přímo z originálních španělských (!) dévédéček, anglicky s českými titulky. Start 18:00, entry láhev vína dle vlastního výběru (aspoň jedna). Zváni jsou všichni kromě Mušketýra .

10 komentářů:

standby řekl(a)...

taky pekne fotis!(je to dvorek gymplu?).v patek urcite neprijedu,bo celej vikend pracuju, ale premyslim o konkurencni akci ve ctvrtek v praze.promitani a popijeni.kdo je pro?

Anonymní řekl(a)...

4f: ja se na sunset dival kdysi s masnakem. terez nejen ze u toho nesnula, ale dokonce me po pul hodine donutila to vypnout. "kravina", pry.. tak nevim:) kazdopadne cely story mi trochu pripomina jednu historku, kterou nam se simchou na stopu v irsku rikal jeden american o dvou nemcich..:)

standby: pokud nepojedu uz ve ctvrtek, tak bych byl mozna pro. (pokud blechon zajisti modelky:) neco nadhod.. (kmotr revival?:)

tetraFejla řekl(a)...

svanca: Sem s tou příhodou.

simcha: Mně právě přijde ten druhý díle ještě lepší než první, což je opravdu na pováženou. Ja ty filmy prostě miluju: zajímavý je, že věkově přibližně odpovídám hrdinům a oba filmy jsem viděl v době, kdy se ty věci děly jim. Divný, jak se lidi mění.

all: V pátek přijďte všichni, kdo můžete. Stojí to fakt za to. A mmch pořád čekám vaše příspěvky k filmové anketě, vleče se to.

Anonymní řekl(a)...

k prvnimu dilu: asi sme na to nemeli naladu. svanca tyhle filmy nema vubec rad a mne to ze zacatku moc nechytlo. !navic se s nama dival i dan! a to byl hlavni duvod, proc jsme to vypli..po pul hodine zacal nadavat, ze je to nuda a me to taky uplne nebavilo..

Anonymní řekl(a)...

pardon, byl to teda asi druhy dil..

Anonymní řekl(a)...

4f: no ja uz si to presne nepamatuju. ono je to myslim docela na dyl. teda aspon tak, jak mi to utkvelo v hlave. pokud mas rad sladaky (happy endings they never bore me:), tak nekdy nad sklenici pramenite vody bych si na to snad rozvzpomenul..

terez: tak to se ma mila pletes! jak muzes rict, ze TAKOVY filmy nemam rad? ja, ktery jakozto nejvetsi fanda mam za ukol napsat review na love actually?!:))

standby řekl(a)...

svanca&ostatni luyri,co yustavaji v praze: no zrovna dneska sem premyslel o kmotrovi:))ale asi bych to pak nedal ty tri smeny v hotelu po 12hodinovym maratonu:)+whiskey+doutniky,no co si budem namlouvat,po kmotrparty sem se radsi zachodovemu prkynku par dni vyhybal:))co takhle: japonsky anime maraton,stary nemecky filmy (10´s-30´s, v cele s Riefenstahlovou,jen pro silny povahy,popijeni schnapsu),hitchcock (to bys donesl svoje dvd,ja mam jen par),family guy night (10dilu po 22minutach koncentrovane animovane zabavy), zombie filmy, beckovy horrory, mno navrhu by bylo spousta...staci dojit a vzbrat si!

Anonymní řekl(a)...

standby: fajn, rikam, jestli nepojedu domu uz zitra, tak bych se zucastnil. dame hlavy dohromady a neco se urcite vybere..(hitchcock:)

standby řekl(a)...

taky bych dal toho hitchcocka,doted sem treba nevidel cely ptaky!!!jinak v odbach svancovych pravidelnych recenzi sem par filmu videl:)ale dones je vsechny!a vem nekoho s sebou (jestli teda nepojedes),ja teda hlavne zkusim zlakat sveho noveho nemeckeho spolubydliciho humphreyho bockhardta

standby řekl(a)...

btw nemate nekdo moje DVD Vietnam War? (Apokalypsa, Ceta, Lovec Jelenu a Olovena vesta).Mam na to referat a dvacetistrankovou praci s deadlinem 16.12.,prosim vratit