středa, prosince 21, 2005

Pitchfork 2005

Definitivní hudební anketa, na kterou jsme všichni čekali: Pitchfork 2005. 50 nejlepšich alb, 50 nejbližších singlů, 15 nejhorších písniček, to nejlepší z techna a country and many more. A jen pro úplnost počin z našich luhů a hájů: skvělý Karl Muzzik Lab vytvořil svůj přehled 50 alb a 50 singlů. Zajímavé srovnání.

Update:
Stylus Magazine's Top 50 Albums of 2005.
Metacritic: Best Albums of 2005.
PopMatters Picks: The Best Music of 2005.
IGN.com presents The Best of 2005.

5 komentářů:

tetraFejla řekl(a)...

Radim: Švanča ví, co je dobré. Jem je totálně pohodová hudba a já ji zbožňuju. Komu se nelíbí Jem, Imogen Heap a Frou Frou, není dobrý člověk. A BTW: jen za včerejšek jsem zlanařil na last.fm tři lidi - 1 2 3.

Co se týče mých the best of 2005:
nejlepší deska "Illinois" od Sufjana Stevense, nejlepší singl "Tribulations" od LCD Soundsystem, nejlepší video "Voodoo People (Pendulum Remix)" od The Prodigy, nejlepší kapela The Go! Team, nejlepší koncert Ralph Myerz and the Jack Herren Band @ Love Planet, největší překvapení Khoiba na živo, největší zklamání Kylie má rakovinu.

tetraFejla řekl(a)...

Radim: Ty dnes nemáš svůj den, kamaráde. Nejprve ty naprosto zbytečné výpady proti Jem a teď prudíš kvůli "Tribulations". Ten singl má všechno - beat, co nutí tančit; silnou melodii, Roland TB-303 included; deformovaný refrén, který tě nutí pořád si ho pobrukovat ("a-aa-au"); parádní klip a baterii povedených remixů. Shrnuto podtrženo - singl roku.

Anonymní řekl(a)...

taktak, svanca a jem byli laska na prvni poslech. starej masnak rutiner se me sice snazil shazovat, ze on poslouchal jem uz v dobach, kdy svanca teprv pomalu presedlaval z 20 for 7 na 2 unlimited, ovsem bez jakehokoli uspechu. jem je proste genialni od j az po m. proste se ji neda nic vytknout. it's just a ride..

Anonymní řekl(a)...

deska art brut no.3? no ja snad zase presedlam z pitchforku na nme, tam si aspon na nic nehrajou..

Anonymní řekl(a)...

mimochodem, kdyby nekdo cirou naaaaahodou mel ty novy my morning jacket a hodil je sem (nebo nekam:) driv nez si je doma stahnu, vubec bych se nezlobil:) mam od nich par veci a rikam hmmmm hmmmmmm!:)