úterý, ledna 16, 2007

Jak se žije v ghettu

Většina z vás ví, že v Brně bydlím kousek od cejlu tzn. v ghettu. Je to trochu drsnější než to zacharský. A k tomu máme trochu bláznivou domácí Maruš, co se volně po ghettu promenáduje v noční košili atd. Kdo se s ní potkal, ví o čem mluvím. Pro ostatní: je do osoba ženského pohlaví, asi 150 cm vysoká, dost zapáchá( z toho plyne, že zapáchá celá spodní část domu, proto se všechny návštěvy nadechují před domem, se zadrženým dechem vybíhájí do schodů, vydechují), není jí ani 50 let( to mi nikdo nevěří, realita je bohužel taková), již pár let nezaměstnaná, chce si hodně povídat a její bratr (slušný člověk), když přijde pro nájem akorát prohlásí "Bůh mě potrestal" a má pravdu. No a Maruš teď šla do sebe. Tvrdí, že bude chodit do práce. má dělat nočního hlídače či vrátnou ( ta paní pustila zloděje dveřmi do domu) Našla si chlapa. ( nechápu) a protože bydlíme v ghettu, tak je její drahý poněkud tmavší pleti. Ze spodního patra se občas ozýval křik a nějaký nadávky, ale nastarý kolena chce asi být zase vdaná. Takže už se k ní nastěhovala půlka snoubencovi rodiny. díkybohu zasáhl její svatý bratr. sbalil Maruš do auta a odvezl neznámo kam, vystěhoval snoubence s rodinou a vyměnil zámek. Domem se ozývaly výkřiky o omezování osobní svobody atd. Škoda, že jsem u toho nebyla.

9 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Ja to vase ghetto miluju,ten cejl je zeme zaslibena,vubec se tam nenudite,furt se neco deje,a lidi,tak ti jsou tam hodni a mili, vzdyt prece kdyz sem tam spal, nic mi nesebrali...

Anonymní řekl(a)...

peco tys spal na malinaku, coz je nejslusnejsi a nejreprezentativnejsi cast brna.
Anet a tos jim jeste nenapsala o punkove besce aji co slape po psech.

standby řekl(a)...

anet: sveho casu se na zachare i strilelo.lakatosi po lakatosich,nebo lakatosich po doktorech,ted uz nevim.ale to byla zachar dvojka,zle dvojce jednicky...

terez: nojo,hvezda:)na zizkove je nekdy vzruso,zeptej se treba ondreje na jeho autoradio.jinak ja sel vcera kol pulnoci kolem obrovskyho kontejneru a vedle nej postavena krasna zidle,chtel sem si ju vzit na kurpauzy na chodbicku..ale pak me zvetrili tri bezdaci,kteri vyskocili z toho kontejneru, a bylo mi jasny,ze zas budu kourit ve stoje

Anonymní řekl(a)...

kuba zase slape po holubech, jen aby se na to nezapomnelo...
zizkov bude proti cejlu pohodicka, vetsina kofol je tu sjetych a pusobi neskodne

Mac řekl(a)...

hvezda je pekne nebezpecna, onehda nekdo ukradl z trouby rost, coz je vrchol kolejniho hyenismu

Anonymní řekl(a)...

jeste bych uvedl ze predevcirem sem potkal kubu na chodbe s rostem z trouby. kolejni hyena. pak sem se ho ptal jak mu chutnala ta maestro lahudka co na nem mel pict a on ze se mu nepodarilo roztopit troubu. rost nicmene zustal.

standby řekl(a)...

simcha: stejne me ta okridlena krysa chtela napadnout...

Anonymní řekl(a)...

a do tretice z kubova zivota. jak vsichni ctenari komentaru pripevku o taxidermii vedi, kuba mel vcera zase sluzbu v hotelu. jako obvykle poslouchal radio wave, presoval si preso, zalival vlocky jogurtem a hongal nohama, kdyz ho to napadlo: "nechal sem si zahrat pisnicku! - a co? - flaming lips - jo? dobry a zahrali ti to? - jo - a jakou? - no oni mne teda nakonec zahrali doves. - a jako ze je to pro tebe? - no, to ne. - takze proste zahrali doves. - jo."

Felix řekl(a)...

Romicka: a nespal Peca napred chvilku i na Jugoslávské, nez se nam ho podarilo telefonicky presvedcit at jde do centra? (ptat se jeho asi nema smysl)

Joo, Cejl rulez. Spoustu peknych historek ma treba kamarad Peta Sitko, ktery tam stravil kus zivota. Treba jak mu cikorky zapalily auto. Nebo jak mu vykopli dvere od bytu a pak na nej podali trestni oznameni, protoze je pokousal jeho sluzebni vlcak Avar, jak strilel z balkonu do vzduchu, jak si chteli pohrat s petovou pritelkyni a zachranil ji jeho hnedy soused, ktery delal ze to je jeho stara a zfackoval ji primo pred tema nasilnikama za to ze se coura dlouho po venku, jak ji nejaka cikanka presne rekla jaky cennosti maji v byte atd.
Je fakt ze spousta veci se zmenila, za poslednich par let je to tam cim dal lepsi a dneska uz nejaky El Paso hrozi asi minimalne, ale porad je to jedna ze ctvrti kde stoji za to zit.