neděle, října 30, 2005

Hvezda 28/10/05

Protoze tady bylo posledni dobou malo fotek, rozhodla jsem se jich par pridat z naseho patecniho vyletu na Hvezdu. (Ve skutecnosti sestra neni schopna dat obrazky na simchu, tak jsem musela ja.) Kdybyste nas nekdo nepoznaval, tak v sestave: ja, segra, Majkl, Svanca, Kuba Z. a Tom. Po kalbe u sester Tovarysovych to byl idealni detox: krasny pocasi, cerstvy vzdousek, barevny listi, poznavani stromu a tak vubec.. Nakonec jsem skoncili v hospode v Tesnovicich. Pani hospodske jsme rekli, ze sme z Kromeriza, ale myslim, ze potom, co jsme se vsichni domlouvali vyhradne pomoci mobilu (tzv. konference) a nataceli videa na Kubuv superfotak by nam spis verila, ze prijeli fracci z Prahy. Kluci se pak ozrali, tak jsme jely se sis dom.)


Taky uz jste meli na Marakane draka...????

...aneb nevinna afterparty.
Jak uz to na podzim byva,pousteji se draci.Kdyz jsem vcera mluvil s kubou po telefonu, trochu me zaskocilo, co jsem slysel. Kuba: "vem papir,budem robit draka". Peca: "haha,na marakane? jasny voe!!" Kazdopadne vsichni chuzeschopni vypitci z patku plus Terez, Eve a Macek,se dobre vybavili,a dosli na marku. A zaclo se tvorit. Jak uz jsem zjistil z prvniho pohledu na konstrukci,bylo mi jasne ze o to aby dracek lital asi nepujde. Ale co se tyka umeleckeho dojmu...za jedna.Oblicej vytvoril Kasha,zbytek cmaranic zajistila nase detska fantazie (vyhralo auticko,potom kun...eli!....nejake zelvy,tatinek s flaskou a mracici se maminka,zhulenej pankac atd....deti maji proste velkou predstavivost).Kdyz bylo dilo dokonano, vsichni z marakany utekli omrknout drakovy letajici schopnosti a me tam nechali samotneho :( kazdopadne vsichni se vratili s brekem, jelikoz prvni polibek s vetrem dracek proste nezvladl a "zlomil" si kridla. Trocha izolepy...No dracka jsme vystavili na marakane a jestli ho nekdo nesundal,tak tam vysi do dnes. S Renosem jsme to nejak domluvili,rikal ze to dnes omrkne a uvidi.Tak drakovi drzte palce.Na zaver jeste par neostrych fotek.

sobota, října 29, 2005

nejen pro členy WFLHC

jelikož jsem se dnes na bágráku stala členem WFLHC, chtěla bych všem říct, že v tom nejsme sami..i když nás naše srdíčka mocinky bolí, musíme být silní..zajisté pomůže níže uvedený blog:
http://blog.lide.cz/mrcifinka01/
držím všem pěstičky,aby zvládli překonat samotu,hlavně Ondrovi B_viz příspěvek z 10.9.2005

Klan létajících dýk aneb Studie letu se zvláštním zaměřením na talentovaného ninju Macka "Leonardo" Tovaryšovou




mackův vzor, podoba by byla (teskný syslí pohled)





WFLHC happening #1 (29/11/2005)












Sraz na kolech v Bezručáku, termoska s kafem a cigára v baťohu. Anetka. Nika, Peca a Eli dostávají první černý puntík za nedostavení se, oficiálně. Cigareta, Anetka modelem. Přesun na podzimní Bagrák. Eva a Macek přistiženy na lavičce. Kafe a cigára. Focení, především studie letu mladých talentovaných skokanek. Přesun na zahrádku hospody poblíž hospody Pohoda. Eliška a její dva chlupatí japončíci, samice (Doshi a Bimi Tozamiovy - Kamarád a Elegantní Růžeovy). Černý Klub čaj, zima, omrzlej palec. Cesta domů, částečně absolvována bezdrža, koledování si o napřesdržku.

Jak jsme vcera kalili..

Hm, tak no, jelikoz sem slibila par lidem na marakane ze napisu prispevek o kalbe, tak to zkusim dodrzet. Zjistili sme totiz vcera ze uz nikdo nic nepise tak nejak o nas. Sice zijeme na blogu kulturne- divadla,filmy, hudba, ale neco tu chybiiii. Tak jsme se vcera sesli pekne na marke, v sestave LBH, lonely but happy:)vsichni bez partneru, takze lonely, a ani pripojuju se i ja, taky sem byla lonely. Mno jen rosta s evounam kazili imidz, ale bereme je jako jednoho cloveka,klasickou marakanovou sestavu nam prosvetlil (hezke slovo ze:)petruv bratranek honza. Snim sem byla na jedne note, pokecali sme o mladi, o strastech stari, o chlastu, ze sme toho kdysi vydrzeli fakt hodne a ted na stary kolena je to vsechno za nama, uz se ani nedokazeme opit. K nam se pridala i petrova segra Eva a pekne sme si rozumneli. Jo je mu tricet, abyste vedeli.Mno dalsi skupina LBR- lonely but red se ma dneska sejit ve tri v bezrucaku s kafem a kolem, elish,petre,kubo. padam, dusicky, Vcera sem poprve v zivote videla nekoho pit bouchanou zelenou,diky elish a petre, je to hnus:) V naprosto povznesene nalade sme se presouvali smer Slady za huronskeho zpevu Je nas par, jsme generaci posledni a mochlasu jako oheeen oheeeen,hreje ruce.... a bratre kubo bratre kubo...:)Na sladech nas samozrejme privitali s otevrenou naruci,prorvali jsme se dovnitr zadarmo a pres mrtvoly, mam takovy pocit ze sem strcila do vyhazovace, ale byl mensi jak ja tak co. Nejaka kapela, Takehe cijak, podporili sme je hlasite, a dokonce si nas filmolval nejaky pan,i kdyz ten si nas filmoval i pote co kapela skoncila a my nasadili nase tradicni kubovsky,nikovsky,fejlovsky,pavlovsky kreace. no jedna velka jungle. ASi jsme se mu libili, treba budem slavni. Slavni diky tanci. Ja jako ze uz nic nevydrzim, se mipak udelalo spatne a tajne sem zmizela po anglicku, jak elish vzdycky. Zbytek se asi zkaroval jako vzdycky:)nevim.

Kroměříž v noci aneb puzzle o miliónu dílech aneb už-zase-někam-patřím aneb snaha o nejdelši nadpis v historii e-maracany

matně, hodně matně si pamatuju včerejšek. jako vždy zbylo jen pár střípků, které však kupodivu do sebe zapadají, sice asi tak jak puzzle "New York v noci" o 1500 dílech, který sme s danem v předchlastacím období mládí večer co večer skládali, ale co už, i za to sem vděčný. Stručně: Anet, tobě dlužím myslím dvě kila a spoustu milých slov, Niko, ty filmy už snad dneska vyjdou, Eli, tvůj krásnej klobouk Pít-peci-dohrtiho mě naprosto oslnil, Peco tobě myslím vděčím (spolu s Eliškou) za transport z knajpy na slady, za toho, že sem mohl vykopávat nohy do vzduchu a ještě si pořádně zabékat, všem barmankám za opakovaný přísun alkoholu, hlavně Míši ze sladů, Pecovýmu bratránkovi Honzovi za nečekanou slovní podporu a máčko na cestu a hlavně všem, co snad kvůli mně a Anet začali vytvářet kluby jak na běžícím pásu, abysme zas někam mohli patřit. Myslím, že sem členem klubu WFLHC (Waiting For Lonely Hearts´ Club - zlí jazykové tvrdí, že tento klub je ještě vyjímečnější, než jeho klub mateřský a to díky progresivitě jeho členů, snobská elita "nahoře" nám může jenom závidět, samozřejmě není možné sestoupit z LHC do WFLHC, leda, že by t.č. jediný člen s LHC začal s někým nejméně měsíc chodit, byl vyhoštěn sám sebou z LHC a poté úspěšně absolvoval dosti drsný přijímací rituál ohledně vstupu do WFLHC, promiň simcha, pravidla sou nekompromisní). Dále pak klubu Red Shirts (???), no prostě sem byl ve správnou dobu na správném místě ve správném tričku a ejhle, zas někam patřím. Ještě bych rád zmínil skvělý Pecův klub LBH, nenene, žádný béháčko, ale ryzí Lonely-But-Happy klub, kam bych jednou rád patřil i já, Peca je tam zatím myslím sám. Mno a na závěr bych chtěl Nice připomenout, že včera se zařekla, že dnes určitě něco napíše, sama od sebe, nijak sem ji nenutil, myslím. Takže: tenhle pamflet smazat a nahradit čtivým Ničiným skvostem, který všichni okomentujete! A běda jestli ne!

ilustrativní foto puzzle "Kroměříž v noci" (na chybícím dílku uprostřed nasvícený zámek)

čtvrtek, října 27, 2005

pondělí, října 24, 2005

Pravda konečně vyšla najevo

Všichni moc dobře znáte Vlasťu. Má hodně rád maso. Sežere půlku prasete a za půl hodiny přijde hlad. Nemá rád vegetariány, restaurace pro zdravý životní styl, kde vaří pohanku a špaldu, přímo nenávidí. A tenhle mladý muž byl přistižen jak si kupuje sojový jogurt v obchodě Zdravá výživa. Dokonce hodil drobný příspěvek do tamní kasičky. Kam ten svět spěje? Kde jsou tradiční jistoty života, když už takoví masožrouti jako Vlas'ta konzumují sojové jogurty?

sobota, října 15, 2005

Vytuňte si svůj Winamp

Ať posloucháte nu-folk jako Dan, indie kytarovky jako Švanča, BBC (podcastovaný, doufám) jako Radim nebo momentálně nic jako Simcha, neobejdete se bez malinkého prográmku, který zdokonalí prožitek z poslechu vaší horko těžko nakradené sbírky empétrojek o 165%. Nechápu, jak jsem bez toho malého prevíta mohl žít. Tentokrát se nejedná o další díl z nekonečného seriálu "Nainstalujte si k&@$a Audioscrobbler", ale o doporučení stáhnout si DFX Audio Enhancer 7.5, který zázračně vyčistí zvuk i těch méně kvalitních empétrojek a dokáže z vaší zvukovky vyždímat maximum. I verze, která je zdarma ke stažení, obsahuje dva základní presety, se kterými si vystačíte v 99% případů. Budete-li se chtít sami trochu pošťárat v nastavení, budete muset získat plnou verzi; podívejte se po obvyklých místech. Ti odvážnější z vás si můžou pohrát i s jejich druhým produktem MP3 Remix, kterému jsem se ale zatím na zoubek nepodíval. Věřte mi, jamile si DFX nainstalujete a oskinujete, nebudete chtít používat nic jiného. No, a to je pro dnešek všechno, dám prostor i ostatním. ;-)

Beseda s živým jehovistou: Kroměříž 21/10/2005, 14:00-15:30

Po dlouhém vyjednávání se mi podařilo zajistit jako hosta na besedu o nových náboženských hnutích představitele místní buňky Náboženské společnosti Svědkové Jehovovi, pana Ladislava Kirilenka. Beseda začíná tento pátek ve dvě hodiny odpoledne; na začátek předpokládám nějakou přehledovou přednášku, která bude doprovázena diskusí; předpokládaný konec kolem půl čtvrté. Chcete-li poznat autentického jehovistu, získat publikaci Otázky mladých lidí: praktické odpovědi nebo se začíst do nejnovějších čísel Strážné věže a Probuďte se, jste srdečně zváni. Vstup volný. Dejte mi ale, prosím, vědět dopředu, abych mohl na gymplu zajistit odpovídající prostory. Disputace o subtilních teologických tématech bude zřejmě následována bezbřehou pitkou s létajícími půllitry a zvratky od zdi ke zdi v některém z přilehlých pohostinství.

Simcha & tetraFejla Proudly Present: Top Movies 1996-2005

Milí přátelé! Pokud sledujete diskusi, pak víte, že se schyluje k mimořádné události v dějinách e-maracany a simchy: začíná anketa o nejlepší film poslední dekády. Mírně znepokojeni výsledky ostatních anket jsme se rozhodli, že nemůžeme být spokojení s tím, co si neuděláme sami. Zapátrejte proto v paměti, prošmějděte internet (doporučuji začít třeba tady nebo tady) a zamyslete, jakých 30 filmů vás v poslední době oslovilo nejvíc. Samozřejmě můžete vybrat filmy zemí celého světa, tj. i české. :-) Seřaďte filmy od nejlepšího po ten nejméně nejlepší; první film bude ohodnocen třiceti body, ten poslední bodem jedním. Vítězný film bude slavnostně promítnut všem zájemcům na té nejsoučasnější promítací technologii při nejbližší k tomu vhodné příležitosti. Svůj tip posílejte mně a to nejpozději do příští neděle 23.10.2005. Připravte se také na to, že vás po skončení soutěže vyzveme, abyste napsali k některému filmu osobní vzpomínku nebo důvod, proč jen právě on tím pro vás nejlepším.

pondělí, října 10, 2005

pátek, října 07, 2005

Kylie se vrací a láme mi srdce; Co mi hučí ve WinAmpu; Reality Show at My House

Náš australský maskot se dává dohromady po chemoterapii, ale díky speciální dietě založené na "brokolici, česneku, papáji, malinách, rozmarýnu a rajčatech" váží pouhopouhých 38 kilogramů! (Každý pravidelný čtenář e-maracany ví, že blonďatý diblík měří 155 cm; holky do této výšky u nás v hospodě nemusejí platit.) Co je ale ještě smutnější, tak se nám chce nemožná princezna (Impossible Princess) vdát za tu francouzskou buznu Oliviera Martineze. S tím se samozřejmě já a doufám, že ani Ráďa, nemůžeme srovnat a začneme s odvetnými akcemi. Podobné informace o Kylieně životě zde, skvělé heslo.
Abych psal i o něčem veselejším: v poslední době mě zaujala celá řada nových singlů a desek. Největší zážitek mám ale z několika mimořádných klipů, které rotují na MTV. Trošku omšelejší "Only" od Nine Inch Nails jsem docenil až teď; natočil jej David Fincher (Seven, Fight Club) s použitím čistě digitálních technologií a je neuvěřitelný. Přinejmenším stejně na mě působí "Tribulations" od LCD Soundsystem - jejich eponymní desku mám už pár měsíců, ale pořád nechápu, kde ten chlap bere všechny ty neuvěřitelný singly. "Losing My Edge" a "Beat Connection" jsou jedny z nejlepších singlů historie a "Daft Punk Is Playing at My House" před nedávnem vybydlel horní patra všech slušných hitparád, ale "Tribulations" jsou ještě o kus lepší. Celkový euforický dojem podporuje i senzační klip od Dougala Wilsona používající zadní projekce, ty nejúchylnější filmařské postupy a samozřejmě disko koule. (Jó disko koule, asi si jednu koupím domů.) Zcela opačný zážitek nabízí The Prodigy, kteří po neúspěchu Always Outnumbered Never Outgunned vydávají bestofku a jako první singl vypouští "Voodoo People (Pendulum Remix)". Klipy od Prodigy nikdy nebyly selankou, vzpomeňte na lesbické excesy v "Smack My Bitch Up" anebo staré dobré supernásilí v "Poison". Tentokrát se ale Prodigy překonali a natočili tak zneklidňující klip, jaký jsem už dlouho neviděl: závody partičky lidí sprintujících se svázanýma rukama za zády a zavázanýma očima trať zahrnující i rušnou křižovatku vás budou pronásledovat nejednu neklidnou noc. No a do čtveřice všeho dobrého mě uklízí poslední singl od, ehm, Robbieho Williamse. "Tripping" z dosud nevydané desky Intensive Care má vše, co má hitovka mít: rozbitou strukturu sloka-refrén, sólový falzet, smyčcový orchestr v pozadí, rapovou mezihru a především fagot (?). A navíc totálně paranoidní klip navazující na ty nejlepší tradice fantaskní literatury a la Alenka v říši divů, zpívající dítě included. Vřele doporučuji.

Co se týče nových desek, věštím velkou budoucnost švédskému miláčkovi Robyn: její poslední deska Robyn rulez. Ještě o stupínek níž na cestě do popového pekla se nachází někdejší hvězda seriálu S Club 7 Rachel Stevens s aktuální deskou Come and Get It. Smějte se jak chcete, ale já na tuhle desku nedám dopustit a řadím ji do svého popového Top 10. Hmmm, Robbie, Robyn, Rachel, začíná to se mnou jít s kopce. A tak ještě přihazuji novou desku od electroclashových bohů Ladytron s názvem Witching Hour. Je dobrá celá, ale první půlka je lepší a nejlepší je druhá písnička a zároveň první singl "Destroy Everything You Touch".
Než uzavřu tento dlouhý příspěvek, ještě jedna výzva. V týdnu jsem potkal v továrně na chlapy skupinku výpitků z tohoto blogu a po tradičních řečech o reality shows jsem vyrukoval s nápadem realizovat něco podobného u mě doma v klubovně. Experiment by spočíval v uzavření všech členů e-maracany (ochotných zúčastnit se) u mě doma po dobu tří dnů, logicky to vychází na ten prodloužený víkend kolem 28. října. Pointou je totální odříznutí od světa, takže žádné vycházky mimo zahradu a žádné používání mobilních telefonů. Program by spočíval v poflakování, společenských hrách, tradičním turnaji v arkádové klasice (opět Street Fighter?), kalbě, tanečcích v chlastací kabině, tabakismu a podobně. Pokud bychom se domluvili, jsem ochoten přispět do akce stovkou lahváčů a večeří na první den, zbytek si každý musí přinést sám v jednom skladném zavazadle. Jestli vás můj nápad oslovil, pište své názory do komentářů. A přemýšlejte, zda-li omezit účast jen na kmenové členy e-maracany nebo i na zvířenu ze spřátelených blogů a jinou havěť.

čtvrtek, října 06, 2005

Brigáda po třetí

Ani ne za 30 minut začne má skvělá brigáda. Se šéfkou si tykám, bo je to moje sestra. Tím končí veškerá pozitiva. Budu učit hrát malé děti na flétnu. Malé jsou tak, že jejich rodná čísla začínají 00. Neumějí číst, nezanají písmenka a budou na mě tři. Poté budou následovat další tři hodinu s poněkud většími parchantíky. Tak se nedivte, že až se ve čvrtek budu vracet z brna tak budu poněkud destabilizovaná a budu se neustále ptát jestli piští v ušich jen mě. Přišel první pětiletej borčík v šiltce. Musím se mu jít věnovat.

středa, října 05, 2005

Čau

Tak už jsem (pro ty, kteří neví, že jsem byl nemocneý) asi definitivně zdravý. Ráno vstávám celkem brzo, a to hlavně kvůli brigádě ve skladu, kde se mi teď díky Mackovýmu příspěvku líbí mnohem víc :) (dík Maci). Akorát: Nedostal jsem žádnou cedulku se jménem, šéfa jsem neoslovoval jeho křestním jménem (že by to bylo jeho absencí po celou pracovní dobu?) a přestávku jsem si přerušoval kdy se mi zachtělo. Jinými slovy: hlavní pracovní náplní dnešního dne byla pauza na oběd, cigárko a kopání s míčem...
...ale to není až tak důležité. Důležité je, že dneska, když jsem tam šel, tak jsem si všiml plakátu, který mě pozval na akci, na kterou bych chtěl teď pozvat já vás.
Je to koncert několika, vám jistě známých hudebních interpretů, jako např. Tata Bojs, Sunshine a vaši "oblíbení" Bow Wave :).
Kvůli náročnosti výstupu na místo akce (a z mnoha dalších, mě nenapadajících důvodů) je celá zadarmo. Takže neváhejte a 11. října 2005 přijďte.
Kdo by chodil do školy v úterý....?

Více se dozvíte tady.

neděle, října 02, 2005

Jak se začlenit do pracovního kolektivu

Kdyz na vrátnici dostanete cedulku se svým jménem, nikdy, NIKDY si ji nepřipínejte na viditelné místo. asi po půl hodině sem zjistila, že jsem jediná, kdo to udělal, jelikož nápis BRIGÁDNÍK je stejně tak třikrát větší než moje jméno
Lidem zhruba stejně starým by se asi mělo tykat, obzvláště ve skladech, kde se pěstuje týmový duch. Druhý den sem ale po přechozích zkušenostech nasadila ležérní tón a oslovovala šéfy křestním jménem. ale pořád se se mnou bavil každej jak s debilem:šéf: "tady ty kabáty bude muset pověsit někdo jinej, ty bys musela ještě trochu vyrůst. já: "hm, tak to už asi nepůjde" on (něžným otcovským tónem):"ale určitě ještě jo...kousek" já (suverénně, i když si to neumíte představit): "já mám dvacet..." no a on pak už nic moc neříkal, chvilku na mě hleděl a pak řekl, že si myslel, že mám patnáct...Další úskalí nastalo, když sem zjistila, že já a jedna holka sme jediný, co tam něco dělají. Většina kluků se vyšplhala do horního patra s paletama a tam spali...Šéfové na tom neviděli zřejmě nic špatnýho, naopak sem si ještě vyslechla poznámku, že pracuju moc rychle. V rámci týmové spolupráce sem se začla taky flákat a jedna holka už se mě dokonce zeptala, jestli nemám zapalovač. Doufám, že příští týden se moje pozice ještě víc upevní.

Soutěž; stará, ale pořád baví

Je to zvláštní, ale i když se přes prázdniny moc neblogovalo a většinu příspěvků stejně napsal J!mb0 a Sh3Wa, návštěvnost utěšeně roste a za pár týdnů narazíme na hranici dvaceti tisíc přístupů. Jako naposledy i tentokrát chci odměnit šťastlivce (VyVoleného), který řádně doloží, že byl tím dvacetitisícím. Výhrou je již tradičně láhev té nejjemnější zelené, litrovka se osvědčila. Takže žádné podvádění, nažhavte tlačítko PrtScr a hodně štěstí! Na závěr několik dokumentačních fotografií, které mají ilustrovat léčivou moc mentolovky.

Šťastné výherkyně

Štastný otec

Zelená spojuje národy

A BTW na požádání dodám RW s fotografiemi z Jabloňě, Oujezda a jiných prázdninových akcí. Tedy pokud mi ho DanDanDan někdy vrátí. (Sarkasmus!)

3M pokracuji..i v rijnu.

SIMCHA.BLOGUJE VAS ZVE:
>> K prvnímu školnímu dnu v praze tradičně patří kromě nechuti zasednout zpět do lavic také sraz kroměřížáků. Takže všichni, co máte něco společného s proslulou líhní českých alkoholiků — Gymnáziem KM, máte v km babičku nebo se vám prostě jenom líbí název našeho města, dostavte se v pondělí 3.10.2005 ve 20:00 do restauračního zařízení u Vejvodů. Sraz se měl původně konat U tygra, ale protože tu není simcha a já mám školu až do půl osmé, tak pochybuju, že by se našel dobrovolník, který by tam od tří držel místo...?<<


Tak kdyz jsem strasil ze "3 Mondays in abaton" jsou jenom zarijova zalezitost, tak to nastesti nebyla pravda a ja tady pro vas mam program na dalsich par tydnu (vybral jsem jenom veci, ktery jsou toho vecera podstatny.. verim ze nikdo zvas nechce sledovat jak nekdo 2h skrabe vynily):

po.03.10.05
Free Mondays in Abaton
live: Here + Lu
start: 20:00; vstup: zdarma

po.10.10.05
Free Mondays in Sunshine People
Live: U Prag
start: 20:00; vstup: zdarma

po.17.10.05
Free Mondays in Abaton
live: Toneless + guest
start: 20:00; vstup: zdarma

Free Mondays in Abaton
live: The Prostitutes
start: 20:00; vstup: zdarma

Tak asi tak, jinak jsem nasel schopnejsi stranky klubu: http://www.prostorabaton.cz

Jinak ke kauze BOW WAVE! Trosku jsem vychladl a jsem schopen disputovat na urovni, to jsem tehda jaksi zmitan emocemi z prave skonceneho koncertu nebyl.
1. Bylo to blbe nazvuceny, o tom zadna..
2. Jeden z tech dvou BBoyu proste neumi rymovat..(to bylo rekognoskovano uz v Tabore)
3. Asi jste si fakt blbe stoupli, ptz okolo nas ze Standou lidi hrozne jeli, o co jinyho na 3M jde nez o tohle.. navic zdravim mojmira, ktery si dal hiphopovych 5 piv predkoncertem a pak neni divu ze v pulce odesli. Porta rulez!