pátek, října 07, 2005

Kylie se vrací a láme mi srdce; Co mi hučí ve WinAmpu; Reality Show at My House

Náš australský maskot se dává dohromady po chemoterapii, ale díky speciální dietě založené na "brokolici, česneku, papáji, malinách, rozmarýnu a rajčatech" váží pouhopouhých 38 kilogramů! (Každý pravidelný čtenář e-maracany ví, že blonďatý diblík měří 155 cm; holky do této výšky u nás v hospodě nemusejí platit.) Co je ale ještě smutnější, tak se nám chce nemožná princezna (Impossible Princess) vdát za tu francouzskou buznu Oliviera Martineze. S tím se samozřejmě já a doufám, že ani Ráďa, nemůžeme srovnat a začneme s odvetnými akcemi. Podobné informace o Kylieně životě zde, skvělé heslo.
Abych psal i o něčem veselejším: v poslední době mě zaujala celá řada nových singlů a desek. Největší zážitek mám ale z několika mimořádných klipů, které rotují na MTV. Trošku omšelejší "Only" od Nine Inch Nails jsem docenil až teď; natočil jej David Fincher (Seven, Fight Club) s použitím čistě digitálních technologií a je neuvěřitelný. Přinejmenším stejně na mě působí "Tribulations" od LCD Soundsystem - jejich eponymní desku mám už pár měsíců, ale pořád nechápu, kde ten chlap bere všechny ty neuvěřitelný singly. "Losing My Edge" a "Beat Connection" jsou jedny z nejlepších singlů historie a "Daft Punk Is Playing at My House" před nedávnem vybydlel horní patra všech slušných hitparád, ale "Tribulations" jsou ještě o kus lepší. Celkový euforický dojem podporuje i senzační klip od Dougala Wilsona používající zadní projekce, ty nejúchylnější filmařské postupy a samozřejmě disko koule. (Jó disko koule, asi si jednu koupím domů.) Zcela opačný zážitek nabízí The Prodigy, kteří po neúspěchu Always Outnumbered Never Outgunned vydávají bestofku a jako první singl vypouští "Voodoo People (Pendulum Remix)". Klipy od Prodigy nikdy nebyly selankou, vzpomeňte na lesbické excesy v "Smack My Bitch Up" anebo staré dobré supernásilí v "Poison". Tentokrát se ale Prodigy překonali a natočili tak zneklidňující klip, jaký jsem už dlouho neviděl: závody partičky lidí sprintujících se svázanýma rukama za zády a zavázanýma očima trať zahrnující i rušnou křižovatku vás budou pronásledovat nejednu neklidnou noc. No a do čtveřice všeho dobrého mě uklízí poslední singl od, ehm, Robbieho Williamse. "Tripping" z dosud nevydané desky Intensive Care má vše, co má hitovka mít: rozbitou strukturu sloka-refrén, sólový falzet, smyčcový orchestr v pozadí, rapovou mezihru a především fagot (?). A navíc totálně paranoidní klip navazující na ty nejlepší tradice fantaskní literatury a la Alenka v říši divů, zpívající dítě included. Vřele doporučuji.

Co se týče nových desek, věštím velkou budoucnost švédskému miláčkovi Robyn: její poslední deska Robyn rulez. Ještě o stupínek níž na cestě do popového pekla se nachází někdejší hvězda seriálu S Club 7 Rachel Stevens s aktuální deskou Come and Get It. Smějte se jak chcete, ale já na tuhle desku nedám dopustit a řadím ji do svého popového Top 10. Hmmm, Robbie, Robyn, Rachel, začíná to se mnou jít s kopce. A tak ještě přihazuji novou desku od electroclashových bohů Ladytron s názvem Witching Hour. Je dobrá celá, ale první půlka je lepší a nejlepší je druhá písnička a zároveň první singl "Destroy Everything You Touch".
Než uzavřu tento dlouhý příspěvek, ještě jedna výzva. V týdnu jsem potkal v továrně na chlapy skupinku výpitků z tohoto blogu a po tradičních řečech o reality shows jsem vyrukoval s nápadem realizovat něco podobného u mě doma v klubovně. Experiment by spočíval v uzavření všech členů e-maracany (ochotných zúčastnit se) u mě doma po dobu tří dnů, logicky to vychází na ten prodloužený víkend kolem 28. října. Pointou je totální odříznutí od světa, takže žádné vycházky mimo zahradu a žádné používání mobilních telefonů. Program by spočíval v poflakování, společenských hrách, tradičním turnaji v arkádové klasice (opět Street Fighter?), kalbě, tanečcích v chlastací kabině, tabakismu a podobně. Pokud bychom se domluvili, jsem ochoten přispět do akce stovkou lahváčů a večeří na první den, zbytek si každý musí přinést sám v jednom skladném zavazadle. Jestli vás můj nápad oslovil, pište své názory do komentářů. A přemýšlejte, zda-li omezit účast jen na kmenové členy e-maracany nebo i na zvířenu ze spřátelených blogů a jinou havěť.

13 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Ty songy si poslechnu, zvlast LCD Soundsystem me zajimaji, uz jsem o nich kdesi slysel .. no a k VyZeleným .. ehm, VyVolenym .. bude hlasovani? a kamery? ;)

standby řekl(a)...

4F: Pred tydnem jsem taky umistil ve svem zebricku nejvyse klip od Nine Inch Nails,na Finchera se tesim...ale asi si budu muset pockat na dalsi prazskou petihodinovku.MTV bohuzel postradam.Hod tam prosim spravny odkaz na "Only" (nebo to byl zamer?pomsta jimmymu?:)
Pro LCD Soundsystem se nekdy stavim,klip i muzika libi.Na klip od Robbieho jsem zamerne neklikal,obavam se,ze me doma bude masirovat ocko timhle tripem pekne dlouho.

ad VyVoleni: po neuspechu navrhu VyHolenych (akce by se mohl ucastnit jen vlasta,ja a par swingaru) a VyHulenych (po znojemskych zkusenostech by ani sklizen pomoci kombajnu nestacila)se uchytla pouze slabsi alternativa proflaklych VyVolenych,ta vsak bez disko koule mnoho ucastniku taky nenalaka.a ja uz v tu dobu nejakou akci mam...

Nika řekl(a)...

ja nevim,ja bych se bala.

paul řekl(a)...

ja nevim co na to rict ze by napad hodny genia asi jo vyhru bych dal 11 litru zelene, (navrhovak bych zkonzumovat uz behem hry) no a tak samozrejme vsude kamery a tak, no a pekne vymazleny zahradni stanart (zona kuracka), kdyby se nmekdo nastval muze jit trucovat do zahradniho domku no a jinak napad hodne pekny ale zkkratil bych to na den a noc, jelikoz by vitezove byli vsichni co by meli draka jako prase

suzan řekl(a)...

vyvoleni - den a noc podle me nema smysl. optimalni by byly tak dva dny (ten patek, sobota). to bych do toho i sla..

STEN řekl(a)...

VyVoleni, Vykaleni,piVoNeni at je to cokoliv jdu do toho, i kdyz pocitam, ze budu jako prvni vyhozen...
A ke klipum: LCD Soundsystem - skvelej zpracovanej napad, Prodigy - zajimavy sport, muzem ho nekdy zkusit.

tetraFejla řekl(a)...

Jimbo: Ten odkaz na "Only" by už měl fungovat.

Anonymní řekl(a)...

Ad BIG FEJLA. Naprosto skvělý nápad. Ideální délka mezi 48 a 60 hodinami.
Navrhuji každých šest hodin vyřazovat systémem nejvíc hlasů - hodina ve sklepě. Pokud máte někdo nápad jak na konci určit vítěze, dejte vědět. Jinak izolace od okolniho světa musí být dokonalá, tzn. mobily, TV a krom Emaracany ani internet.Možná bude trochu nuda, takže ja osobně budu celou dobu úplně namol. Jako ideální vidím tak asi 15 lidí, přičemž ten, kdo odejde příjde o počáteční vklad na výhru pro vítěze. Přežijou jenonm totální drsńáci. Pokud tomu někdo rozumíte, mohly by se zařídit přímé vstupy z Emarky přes vebkameru, eventuelně na stránkách pravidelně aktualizovat deník.Napište prosím, co si o této variantě myslíte.
Z Brna líbá Vlasťa.

tetraFejla řekl(a)...

elishe: Chastací kabina s disko koulí. Ty vole, to musím mít. Konečně budu mít byt pode svých představ.

Anonymní řekl(a)...

A jinač jsem přehlídl poslední otázku.Jsem proto pozvat co nejvíc lidí, bo dobrých lidí se vleze aji sto. Klidně i nějaký vandaly, můj barák to není.
A jinak policajtům se taky nesmí otvírat. Co udělají. Vyrazí nám dveře? Pcha!!
Debatoval jsem dneska v hospodě o tom všem se spolubydličem a ten mi poradil ať kontaktujem novu nebo primu, podle toho kdo z nich nabídne víc chlastu to nazvem buď vyhulení nebo Big Něco. Slíbíme jim možnost pár přímých vstupů do jejich vysílání a oni celou tu srandu zasponzorujou. Pro ně to bude dobrá reklama a my budem mít proviant zdarma. Osobně jsem trochu skeptický, ale zkuste o tom popřemýšlet a napsat svůj názor, klidně do té telky osobně zavolám. Akorát nevím jak by maminka reagovala, kdyby mě viděla v televizi jak dělám pičoviny. To by bylo žrádlo.
Z Brna zdravím všechny a hlavně Renoša. Místní putyky stojí za hovno.
Vlasťa.

tetraFejla řekl(a)...

vlasťa: Komerční telku bych do toho netahal, ani z legrace ne. Včera jsem se ale bavil s Anet a z diskuse vyplynulo, že by nebylo špatné sehnat nějaké hudební nástroje a založit příležitostnou kapelu. Já bych ze školy dotáhl klasiku: flétnička, bubínek, triangl, činelky, ozvučná dřívka, apod.

all: Jen si pořád nejsem jistý, jestli má cenu to vůbec realizovat, protože netuším, kdo má chuť se zúčastnit. Nezávazně jsem se zatím bavil s: Peca, Aneta, Lopaťák (?), Elishe, Vlasťa, Suzan, Stan, Paulie, já. To je asi docela málo, ne? Nikuš, neboj se a vezmi s sebou i domácí zvířátko!

Anonymní řekl(a)...

4F: Tu kapelu jako myslíš na ty tři dny nebo i v civilu? Já teda chci rozhodně zpívat a taky můžu hrát na vozembouch nebo rolničky.

Nika řekl(a)...

ne ja chcizpivat, to jemuj obor!a zviratko,nevim,protoze se zviratkem asipojedem na ty tri dny doprahy..pozeptamse