čtvrtek, listopadu 10, 2005

Psyliium

Psyllium je rozpustná vláknina z obalů jitrocele indického Plantago ovata.

Jedna kávová lžička se smícha s trochou vody a vytvoří takovou divnou, nechutnou (jako bez chuti) hmotu, která se vypije. Totiž psyliiium absorcí s vodou zvětšuje až 25 násobně svůj objem, snižuje hutnost zbytku potravy a urychluje travení a ku podivu to plati i s alkoholem! Ta vláknina na sebe v žaludku vše nabáli (včetně alkoholu) a od vede pryč z těla a bez vedlejších nežadoucích účinků. Takže Vám ráno fakt není špatně. Prý to fakt pomáha.
Made in Ostrava.

13 komentářů:

Felix řekl(a)...

Vim o co jde, používá to můj otec. Pomáhá to taky když máte zažívací problémy nebo nepravidelnou stolici. Jinak ale ta hmota je nejenom nechutná jakože bez chuti, ale taky nechutná jakože hnusná. Vypadá to jako chrchel a taky to nejde překousnout (jako chrchel).A pokud to necháte zaschnout ve sklínce, možete ju vyhodit. Tož tak.

tetraFejla řekl(a)...

Než o tom Vlasťa začal psát, tak to znělo docela zajímavě. Teď je mi ale špatně, aniž bych něco vypil. Ta hmota se hodí tak maximálně na utěsnění kokonu!

Felix řekl(a)...

Ta hmota se nehodí ani ke kloktání úst.... jako voda v okolí Osvětimi(jak tvrdil John B., americký armádní lékař v roce 1946 při norimberském procesu)

Nika řekl(a)...

mno,,neverim tomu, ted nevim jestli je lepsi aby my bylo minimalne do sedmi do vecera blbe- jako vzdycky- ci si do sebe nacpat tady toto

zuzkav řekl(a)...

Podle mě dost podobně funguje normální živočišný uhlí(myslím jako na to, aby vám nebylo ráno blbě)a bez chrchlu!

Anonymní řekl(a)...

semeno v prášku?

Felix řekl(a)...

Elishe: Týs to jedla.......praseprasepraseprasepraseprase

STEN řekl(a)...

kýbl psyllia, nebo raději dva. Mě jse dneska na umření.

Anonymní řekl(a)...

vrabcaci na strese svehlovky si stebetali, ze kocovina druhy den neni, pokud si clovek po narocnym piti zakouri trochu zelenyho listi. ale osobni zkusenost s tim nemam, tak vam nechci lhat. pro konkretni informace kontaktujte simchu alias "BNL"..

Anonymní řekl(a)...

jinak vlakninu uz jsem par lidi jist videl (treba masnaci v podstate neziji z niceho jineho) a nijak nechutny mi to nepripadlo..

standby řekl(a)...

staci kalit co to de a pravidelne (nutne kazdy den) a kocovina nema sanci.nekombinujte s rizenim.

Anonymní řekl(a)...

Nejlepsi na kocovinu je dat si gulasovku u McLuculla a zpivat si k tomu Allenovu hitovku "Born in this world - you have to suffer..." to jediny zabira!

Anonymní řekl(a)...

vlakninu znam a je v pohode. co se tyce jejich dalsich zazracnych ucinku na odbouravani alkoholu- to sem jeste nezkousela.. muzete to jist normalne a zapijet to vodou, tim padem se nevytvori nechutny chrchel nebo treba v tom jogurtu.