úterý, listopadu 01, 2005

Zlomené květiny



Tak. První předpremiéra tohoto semestru úspěšně vymetena. Na nového Jarmusche sem se celkem těšil, ale nakonec odcházel ze sálu celkem rozpačitý. Řekl bych, že celkový dojem z filmu přebil krajíc tvrdého šumavského chleba s moravským uzeným (ikdyž, ani tohle o ničem nevypovídá, že?). Prostě líbivá komedie s jednoduchou zápletkou (starý, svobodný don chuan jednoho dne obdrží anonymní dopis od dávné milenky, že mu po světě lítá klučina a nyní se ho chystá vyhledat, jeho soused ala Sam Spade mu vypracuje plán jak všechny své milenky navštívit a pomocí indiciíí =růžová, růžová= určit tu "pravou", která dopis odeslala...), dost dobrej Bill Murray (pamatujete Lost in Translation? Skoro tak dobrej jako B. B. Thornton v The Man Who Wasn´s There a James Mason v Kubrickově Lolitě, skoro!), zas tak trochu roadtrip těžící právě z blbě-komediálního-až-švihácky-cynickýho obličeje Bill Billa a nějakých těch životních banalitek zabalených do čtyř (pěti, počítá-li se hřbitov) znovusetkání s milenkama po 30letech. Hudba tentokráte nicmoc. A Sharon Stoneová se objeví až po 38minutách, navíc zahalená do deky. Mno prostě až na jednu parafrázi Lolity a smutně-vtipnýho klauna v ágonii čtyřicítky/padesátky jen lehce nadprůměrnej biják a o trochu nadprůměrnější komedie, max 7 z 10 ledově chladných ksichtů B. B. Thorntona.
Ale proč to vlastně píšu? Všichni z vás, co chodí na Karlovku a nebo mají kamaráda na Karlovce, co filmy ee, můžou za kilčo na semestr (nebo možná na oba, už sem zapomněl) do FK UK taky (ať nemusím chodit furt sám). Stačí zajít na Fildu (Celetná) za panem Kolocem s ISICem. Stránky s programem, mrkni. Já určitě nebudu chodit na všechno, takže jestli někdo bude chtít jít někdy na mě, tak není problém dopředu napsat a já mu tam pak jenom pudu pípnout, ptž kousek vodtamtaď (zdravím hele-oj-ty-kokot-stena!) mám do 19:50 jazykovku...

5 komentářů:

suzan řekl(a)...

to je dobra vychytavka. dalsi duvod, proc se hlasit na UK.)

Anonymní řekl(a)...

pro mě celkem zklamání. nejslabší jamusch poslední doby - příliš pomalé a nudné

Anonymní řekl(a)...

taky bych byl jako obvykle spis pro ten respekt, ale cetl jsem o tom jenom samou spinu. (jako o tom filmu.. ale o hebovi vlastne taky..:)

standby řekl(a)...

rada: hej tak ja to v tom respektu taky cetl,celkem vyzdvihovali,ale problem,je v tom,ze respekt je nazorovej denik a Silvie Blechove a jeji recenze...no...ja verim jenom Tresnakovi.Sexing the Cherryman!:)jinak vidim,ze Respekt po ceste z Premysla do Lvova zapusobil a nasel sveho ctvrteho mimoprazskeho ctenare (po hebovi,4F a mne),coz je skvely.

preji vam nicim nerusene,inspirativni klinbani,pokud teda zrovna kolem nepobiha heb a nepusobi jako rozbujele afro(???)diziakum:)

Anonymní řekl(a)...

radim: mas to nejak blbe napsany, na co otaznik? dyt to ma byt :

heb respekt! heb respekt! heb respekt! heb respekt! heb respekt! heb respekt! heb respekt! heb respekt! heb respekt!

ten film je proste nuda a hotovo, je to objektivni fakt, protoze ja tomu uplne nejvic rozumim

konec diskuse, dalsi komentare piste k jinym prispevkum