čtvrtek, ledna 20, 2005

decko za litr

Tak jsem se nechal medialne ukecat (vsude po KM ruznobarevne plakaty) a vyrazil na Cernyho do knihovny. Chlapek sympatickej, kterej vi o cem mluvi. Vyber hudby byl vskutku nevsedni a (ac to zni neuveritelne) urcite by obohatil i Filipuv hadr na empetrojky. Chvilkama mi to cely prislo docela absurdni...clovek krome poslechu mohl tak maximalne do rytmu klepat nohou a v mojem a Zuzcine pripade (prvni rada) stridave a znova dokola sledovat stenu-cerneho-stenu-reprak-stenu-televizor Philips (vyply)-stenu-umele zelene kvitko-stenu. Proste tam chybel bar a videoprojekce. Hudbu, kterou jsme vybrali s Hankou, nam nezahral, protoze ho nejaci duchodci plne zasobili vecnymi dotazy typu: Jste pro evropskou ustavu? Proc? Ma gramofon budoucnost? Nespletl jste se u vyrazu sprechgesank u tohoto (operni skladatele automaticky z hlavy vymyvam) operniho autora?
Pak se slo tradicne do hospody...Zuzka, Hanka, Macek, Anet, Terka a ja. Pry budeme kalit (macek,dva dny predtim). Holky stredni skolou povinne nas za chvili opustily. O zabavne debaty nebylo nouze: Je utopenec syrovy, nebo udelany maso? A olivy? Ja presel na vodku s juicem (zlomovy okamzik v zivote pivare! peco, proc jsi mlcel?!). Terka s Mackem zmozeny dvema a pul pivem, odchazi na kute. Anet se nevzdava. A ten den uz do tretice absurdni drama: Po hodinovem rozhovoru o tom, zda presunout brnenske nadrazi zjistujeme, ze o tom oba prd vime a po zbytek vecera argumentuju anete, ze rocni decko stoji mesicne vic nez litr CZK. Ve vlastnim vchode jsem za tuto kacirskou myslenku skoulovan snehem, anet priznava, ze je opila. Ja si to priznavam az rano...ze jsem taky byl a ze o tech deckach zas tak moc nevim. ale litr je fakt malo.

1 komentář:

standby řekl(a)...

kasha: necekane dobry tip.a prestan se s ni bavit o takovychto vecech, schytajou to pak nevinni, ouuoe :)
rada: patos, to je to slovo. snih v KM byl, uz neni, anet ho vsechen nahazela k nam do vchodu. Jo a k tomu Cernymu: skoda, ze nemam sklony k exhibicionismu, tehda by se hodily...