sobota, ledna 08, 2005

Noc oživlých mrtvých

Název napovídá, že budu psát o dalším díle nekonečného seriálu "Jimbo Ráďa Peca Sten a já na Steaku" nebo o sobotní estrádě na Nově, já ale netradičně o skutečných zombiích. Zkouškové období zapříčinilo, že v KM chcíp pes, pátek jsem strávil ve společnosti Pecových a Ráďových bývalých i současných přítelkyň :-) a na sobotu jsem si naplánoval maraton zombii filmů. Zatímco v kinech řádí Mila Jovovichová v Resident Evil 2, já sáhl po starším 28 Days Later a novějších Dawn of the Dead a Shaun of the Dead. 28 dní je celkem nuda zajímavá jen kvůli záběrům úplně vyprázdněného Londýna. Úsvit je fakt dobrej, rozhodně nejlepší film ze supermarketu. Ale největší událostí je Shaun, který považuji za jeden ze tří nejlepších filmů loňského roku (společně s Věčným svitem nespokvrněné mysli a Úžasňákovými). Je to britská komedie, docela jsem se řezal smíchy. Shrnuto: tento víkend jsem se konečně dozvěděl, že nejlepší zbraní na zombie není baseballová, ale kriketová pálka, a také už chápu, jaké je to žít, ale nevědět o sobě. Příští víkend to naučím i vás.

10 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

se shaun of the dead naprosty souhlas, sedal sem k tomu otravene donucen neodbytnym blechonem bez toho abych videl dawn ale bavil sem se naprosto skvele, treba ten shaunuv metrakovej kamos co jenom pije pivo a hraje videohry byl uchvatnej. no jak znamo nejlepe se bavime pohledem na sebe same. no a pak ta pointa! pro me nejlepsi komedie roku. zato dzimbem vychvaleni uzasnakovi zklamali. s neposkvrnenou mysli naprosty souhlas, pro me top 3 2004 spolu s oldboyem a 21 gramy. konec filmoveho okenka. ahoj filipe! simcha

Renos Hospodsky řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Renos Hospodsky řekl(a)...

Hura,hura,hura.Trikrat hura.Pan profesor se zapojil do debat.Jupi.Me srdce plesa.Jen tak dal, to se mi libi.Nkdo nemuze zustavat v postrani:-)

standby řekl(a)...

All: Good news everyone! Filip is coming...
Filip: Tak te tu konecne vitam!!!, uz bylo na case se pochlapit, chlapaku :) Prave jsem se dodival na Super size me, tudiz nejsem schopen komentovat zadne zombie filmy, natoz vyhlasovat nejlepsi filmy roku...jedine co pred sebou vidim je Big Mac a nedela se mi pritom vubec dobre. Jinak momentalne prozivam chripkova muka a proto chapu, jake je to vedet o sobe, ale nezit. Kriketova palka? A co texaskej masakr? :)
simcha: Oldboy je skvelej, ale zkus si ho pustit bez titulek? Ha? Ale vazne, asijska masaz roku! Tvoji kritiku Uzasnaku chapu jako selhani tveho racionalne hodnoticiho cidla dusledkem minimalni (u nekterych jedincu chapej jako nedostatecne - viz Bender, simcha) konzumace alkoholu. Ahoj Ondro! dzimbo

Anonymní řekl(a)...

standby: to by mohlo byt s tim alkoholem! ze me to dosud nenapadlo, a to je me meno anagramem bendera (skoro), ok, slibuju ze se pekne namelu a pak se na to podivam znovu.

standby řekl(a)...

konecne rozumna rec. vitej zpatky! Dr Zoi ti uz neco naordinuje...

Mac řekl(a)...

opet neco mimo misu, vcera vecer sem se misto uceni divala na porad sarky vankove a docela se me to libilo, uz se tesim, az dostane taky nejakou malou roli nekde, nebo velkou, je docela hezka

standby řekl(a)...

kasha: dneska mi macek rikal na icq at te pry uz konecne nechame na pokoji, aby ses mohl ucit. A ja myslel, ze jsme byli celou dobu u tebe...
(pro zasvecene pokoj c. 304 ma Karel na Strahove, Ja na Hvezde a dokonce i Max Payne ve hre Max Payne 2, cumen do,co?:)

tetraFejla řekl(a)...

Kristepane, tady je to už totálně off-topic. No nic, co se dá dělat. Ja ještě ukončím svůj Hollywood Weekend zprávou z návštěvy našeho miloučkého Nadsklepí, kde jsme asi v deseti lidech (včetně Terky a Mojmy) shlédli Ocean's Twelve. Kdo tenhle biják pochopí, má u mě láhev žitné. Proti téhle překombinované flákotě je Mulholland Drive dětským představením pro sobotní matinée. Ještě že je to tak stylově udělaný, spousta hezkých lidí se při natáčení hezky bavila a soundtrack tlačí do hitparád David Holmes. O zábavu se starají i nejpodělanější titulky začínajího roku od Kateřiny Hámové: "sucks" znamená "skvěle", zloděje nikdy "nevyfotili" ("captured", ehm), apod. Tahle slečna pobavila už několikrát, s láskou vzpomínám na její překlad pokerového výkřiku "Plný ruce!" ("fullhand", kua).

standby řekl(a)...

TetraFejla: Jen si to priznej, ty proste nemas rad optimisticky preklady. "It sucks" odjakziva znamenalo "to je skvely". Tak treba:
Barbara Streisand sucks! Je proste k sezrani...

012 neurazilo ani nenadchlo. jen kdyby Julia Roberts nehrala Julii Roberts. Julia Roberts sucks!
Hm, na ten preklad si zacinam zvykat. politicky korektni:)