středa, ledna 26, 2005

Km -> Pha aneb babka za dva litry (kofoly)

Opily muz vravoral s lahvi v ruce ve dverich kupe. Dopadl na kozenkovou sedacku, skytl a omluvil se: "Pardon, pane, ale jeste jsem nezvracel..." A kdyz odchazel distingovane pronesl:" Omlouvam se..., nashledanou panove." Prvni vetu jsem sice moc nepochopil (znamena to, ze kdyz se nevyzvraci, tak pak musi skytat, nebo ze jsme mohli byt radi /my strizlivi v kupe/, ze prozatim jen skytl?), ale cloveka to uplne zahreje u srdce, kdyz potka tak mileho a slusne vychovaneho opilce. Prvni vlakova prihoda za nama. Hopsahejsa na druhou...
Prastara babicka vravora (s caganem, bez lahve) ve dverich kupe. Pta se nas, kam si ma sednout. My jen rozpacite pokrcime rameny, sedime tam totiz jen dva. Popijim svou dvoulitrovou kofolu, kdyz v tom se me zepta: "Taky ji vzdycky vypijete celou?" Odpovidam, ze vetsinou jo a v duchu si rikam, ze je skvely ze i tak stary babicky (rozumej cukrovka, vysoky tlak) muzou vypit dva litry teto kofeinove bomby (behem jedne jizdy ve vlaku!). Bylo ji nejmin 117let, ale timto si me uplne ziskala a celej zbytek cesty do prahy jsme si povidali. Verte neverte, bavilo me to. Neprijemni opilci a generation gap na ceskych drahach nefungujou! Teda aspon pro dnesek. Timto prispevkem koncim, piste taky nekdo jinej! Trikrat a dost! ue!

11 komentářů:

tetraFejla řekl(a)...

Nic si z toho nedělej, Jimbo, někdo sem psát musí. Až se Stan s Ráďou a Mojmou vrátí z lyžáku a až se Peca dá dohromady poté, co s ním dnes večer půjdu na kafe, budou psát i jiní. Tvá příhoda mě pobavila i poučila, škoda jen, žes ji nepojmenoval "Babka za litr". Teda dva. Kofoly.

standby řekl(a)...

a ja si rikal, ze tomu neco chybi...starej dobrej chytlavej nadpis :)

Anonymní řekl(a)...

jejda ty uz ses v praze? a dovezls nejaky rohlicky nebo neco domaciho? mne ciste nahodou prave doslo jidlo...simcha

standby řekl(a)...

jeseteri kaviar a danci gulasek uz jsem vcera labuznicky povecerel. Ale jeste mi zbyly slunecnicovy seminka, rozinky a patka chleba, tak se stav, muzem debuzirovat

Anonymní řekl(a)...

teda, gulášek ňam ňam! jakou má ten dan zrovna smůlu, že tu není..:) měl bys nás, kubo, zásobovat častěji!:)
švanča

standby řekl(a)...

svanca: jooo, co nepredas do vlastnich rukou, jako bys na strahove zahodil:)
tetrafejla: co ty a kafe a peca?

tetraFejla řekl(a)...

Bylo to bezva, jenom mi druhý den vtrhla opilá brněnská čeládka (Peca, Nika, Aneta, Tomáš) do semináře chytlavě nazvaného "Sex a smrt" a dožadovali se dvou lahví tequily. :-)

standby řekl(a)...

pokud to chapu spravne, tak jste sli vsichni rovnou z hrbu, ze? A byla rano mexicka vlna potom co vas v noci smetla zelena tsunami? :)

Unknown řekl(a)...

to víš že byla Jimbo...Jet...
uz si ani nepamatuju že by mě někdo zval na kafe.

STEN řekl(a)...

Co je moc, to je moc. Tady v Praze už dochází chlast, protože ho nestačí vozit k vám do Kroměříže. A servírky na hrbu už nestačí posilovat, aby ty vaše objednávky unesly.

standby řekl(a)...

stene, tak to si reknem az v utery rano..