středa, února 09, 2005

pozvanka do kina

ti, co kromerizske kino navstevuji maximalne tak o pondelcich v pul osme (ja) mozna jeste nezaregistrovali, ze ve dnech 24.-28.2. se se zde uskutecni prehlidka filmu, tzv. Projekt 100 - 2005. na programu budou stare slagry jako Taking off, Pulnocni kovboj nebo Kdo se boji Virginie Woolfove? vice podrobnosti tady. mozna je to ponekud predcasne, ale pokud vim, driv se v KM nic nedeje.)

6 komentářů:

tetraFejla řekl(a)...

Na Projektu 100 '2005 v Kroměříži mě znervózňuje jen jedno: zdá se, že u nás budou dávat jen 5 z celkových 10 filmů. V programu zatím není uveden ani "Metropolis" (všichni to mom mluví, nikdo neviděl) nebo "Vera Drake", prý naprosto úžasný film o interrupcích. Mým osobním favoritem je "Plechový bubínek" podle Güntera Grasse, což je společně s "Das Boot" a "Pokladem na Stříbrém jezeře" jeden ze tří shlédnutelných německých filmů :-) , a samozřejmě jedinečný "Půlnoční kovboj". Nedávno jsem četl na netu nějakou anketu o nejlepší herecký výkon ever a s přehledem to tam vedl Dustin Hoffman jako Ratso.

Anonymní řekl(a)...

jj, vera drake je super filmecek. mozna jeden z nejlepsich britskych, ktery jsem mel za posledni dobu moznost videt. ma me jednoznacne doporuceni..
svanca

suzan řekl(a)...

podle vseho se ale asi 'vera drake' nedockame.
tetraFejla: to jsem ani nevedela, ze jich ma byt celkem 10. skoda..

standby řekl(a)...

ja (obcasny pondelni navstevnik kromerizskeho kina) si taky vsiml. skoda jen, ze v tu dobu budu pozorovat nejmenenovane jedince jak do sebe liji po galonech levny rumunsky rum(neplest s jamajskym). ale clovek nemuze mit vsechno a simchu si nenecham ujit:-)
Plechovy bubinek mi nahani trochu strach,ale toho je mi lito nejvic.No a ten madarskej bijak -Revizori-, jak jsme se o nem onehda letmo zminili s radou a filipem na blue cafe,tak ten musim videt! takze bratri v triku: dane,svanco,peco kasho? stahuj a bloguj

standby řekl(a)...

a jeste link na Projekt 100, zaklad veskere kinematograficke vychovy v Cechach (i na Morave)
http://www.artfilm.cz/organizace.py?ido=O00000000000000438

kdyz kliknete na link urciteho filmu, tak se vam ukaze kde a kdy se film hraje.hezke,ze? Takze Fejlo_Metropolis? Mas na vyber: Kyjov, Boskovice, Koprivnice, Plzen, Brno, Brno, Zlin, Hodonin. Zacni zhavit teleport

tetraFejla řekl(a)...

Jestli je "Revizor" film se sugestivním maďarským (?) jménem "Kontroll", tak ho mám, a to znamená že i Shewa, Schwancza, -simcha- & spol. Hmmm, díky Jimbo za jízdní řád teleportu, asi budu žhavit na Plzeň, je to směrem do Mexika.