pátek, února 11, 2005

Wir maschieren, wir maschieren...

Vůdce Adolf Hitler, Reichstag, německý parlament, Berlín, Německo. Na tuto adresu měl podle odesílatele dojít pohled odeslaný z Velké Británie. Německá pošta zásilku doručila. Spíše než to, že adresát je už skoro šedesát let po smrti ale pošťákům vadilo, že adresa je špatně.
Německá pošta na pohled přidala upozornění pro adresáta, aby sdělil odesílateli, že adresa je špatně napsaná.
Jako správnou adresu, na kterou byl také pohled doručen, uvedla pošta "Deutscher Bundestag, 11011 Berlín. Na této adrese dnes sídlí německý parlament, kdysi tam poslancoval i Adolf Hitler.
Tiskové oddělení Bundestagu potvrdilo, že poštovní zásilka pro Adolfa Hitlera do parlamentu dorazila ve středu. Bundestag to považuje za špatný vtip, pošta naopak za důkaz své dobré práce.
"Pošta nemá právo zásilku jednoduše stáhnout z oběhu jen proto, že adresát už zemřel. Dokud existuje adresa, budou dopisy a balíky doručovány. Co se s nimi stane potom, už není věcí pošty," řekl internetové verzi týdeníku Der Spiegel mluvčí Deutsche Post.
Text na pohlednici byl podle britského deníku Daily Telegraph psaný rukou, stejně jako adresa. Vzkaz začínal slovy "Drahý vůdče Hitlere" a podepsán byl "Herr T".
Pohlednice byla odeslána 26. ledna. V textu bylo mimo jiné napsáno: "Mám vás velmi rád. Jsem váš nejlepší přítel a člen vašich SS. Moc vám děkuji, že jste se v noci přišel za mnou podívat, máte můj život i všechny mé peníze."

3 komentáře:

standby řekl(a)...

Samankova?

Unknown řekl(a)...

No spis si Samankova spletla adresu...to chtela urcite poslat me.Uz me dlouho nevidela...odchazet ve 4 rano z domu po ctyrech.

Mac řekl(a)...

to je nehoraznost? kde je muj prispevek?!