pondělí, května 16, 2005

atavismus a nacionalismus

rano u zubarky sla ven osmicka v levem hornim ruzku (jako v hokeji). pry nepotrebny atavismus po predcich, proc sme se museli vyvinout zrovna z opic? proc se nenaucili lezt po stromech treba delfini s roztomilymi zakulacenymi zoubky bez osmicek? no, alespon sem dostal krasny obrazek lyzare a 2haslerky za statecnost a za to, ze sem nebrecel jak minule. pak s bratrem marne zkousime stopa ze zdounek a potkavame na navsi mojmira ruralistu, ktery je pristizen na ranni obchuzce rostinsko-zdouneckeho rajonu. preplnenym ruralnim busem do km, nasledne vyklidnenym vlakem do praglu s masnakem. ma pry osmicky jen zakrsly, asi je to ten vyssi vyvojovy stupen cloveka.

Přivítání hokejistů na Staroměstském náměstí

v praze na kafe u sudu a hola s bratrem na staromak mrknout se na ten jagruv malicek. jenze sem ho skoro nepoznal, pac ho tam mel zavazenej kazdej, lidi tak 9000, odhadem bajocko. bylo to uzasny prodirat se temi davy s krosnou na zadech. kdo neskace neni cech hop hop hop, jagre ukaz malicek hop hop hop. tak treba budem s bratrem v televizi, nebylo by to poprve! pak zazpival fredy mercury (nebo mu nekdo radoby podobnej) ceskou hymnu, kterou sem za posledni dvoutyden slysel asi osmkrat (taky atavismus?), parkrat se jeste s hochama zabojovalo a zahopsalo a jelo se na koleje. nojo, simcha, souhlasim s tebou narodni stat je mrtev, anebo asi nejsem dost cech. ale vlajku mam rad, ma strasne moc barev, kolik simcha?! jestli uhodnes, dostanes ty dve haslerky, jedna dokonce neni ocumlana

cesidotoho_cesidotoho_co_je_to_vlastne_ten_ atavismus?_cesidotoho_cesidotoho

napoveda: ondreji, je to ta trikolora na fotce. tak kolik? kolik?

12 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

hej ta ma tolik barev...a je moc hezka. tohle bude jako vzdy jedinej komentar k tvemu prispevku (teda pokud si jako minule nenapises nejakej sam) takze aby ti to nebylo lito, trosku to natahnu aby ses necitil tak smutne a osamele a vubec tak jak se citis celej den, celej zivot. takze dneska sem mel hezky den. vstal sem uplne bez kocoviny protoze sem vcera vubec nezapil smrt narodniho statu a vubec stalo to za starou backoru. pak sem se chvilku ucil a sel do skoly. v metru sem potkal waltra. cte pry nas blog, teda aji vas, ale ten nas se mu libi mnohem mnohem vic. pak sem byl ve skole. ucili sme se o nejake krvave rumunske balade. pak sem sel na staromak se mrknout jestli se lidi od vecrejska neprobrali. no bylo tam spousta trinactiletych holek s vlajeckama a pistely. nektere z nich osahavali dva zjevni uchylove s krosnama. nemel sem bryle ale ted uz diky tvemu prispevku vim ze ste ty byli vy dva s danem. to uz by mohlo stacit ne? nebo ses porad smutny? no jestli jo tak to napis do komentaru, bude jich vic a ja ti este neco napisu abys uz nebyl.

Anonymní řekl(a)...

si delate prdel, ze jste na tom staromaku byli.. sem si rikal, ze dneska uz je to jenom pro ty tragedy, kteri vcera propasli to uchvatne zoufale vystoupeni radobyqueenrevival.. a samozrejme simchu, kterej posledni dobou zije v rytmu "davidovskeho nonstop"..;)

suzan řekl(a)...

standby: z tech zubu si nic nedelej. a segra keca. pokud vim, tak ji je museli upilovat (ale pst)

Anonymní řekl(a)...

nevim co to bylo vcera za kapelu, ale stopro hrali "nonstop". at naveky nosim ruzovou kosili jestli si vymyslim! a dneska co sem videl ja tak tam byl divokej bill nazvucenej hur nez dzimbova kytara na beach party.

standby řekl(a)...

simcha_ja mel vlajecku, pistel a taky me nekdo osahaval. jestlis nemel bryle, tak uz je mi jasny kdo to byl.no a ty pilulky, co sis prese me zase objednaval ti donesu, za toho Balabana, ted ho ctu a je fakt skvelej. napis mi jeste neco, porad smutnim...

svanca_ja chtel videt jen ten malicek. a videl!

suzan_z toho zubu uz si nic neudelam, rekl sem ji, at si ho necha. to je dobre, ze ji to upilovali, aspon nebude tak kousat. a krast :)

Anonymní řekl(a)...

standby: hochu jeden nestastna, jak muzes byt tak naivni? toho masneho chmataka s obrimi hlodaky nikdy nic nezastavi..:)

simcha: stav se, vyberes si velikost..;)

Anonymní řekl(a)...

svanca: uz sem ti rikal nekolikrat ze moji velikost proste u zary nemaji. takze u tebe neporidim. pudu radsi v kromerizi do baculky.
stand by balaban: sem ti to rikal a ty furt ctes jen ty fukuyamy, respekty, analni poteseni... a prosimte, ty pilulky, ne po trech jak minule, vis zes pak nemohl tri dny vylizt z pokoje protozes vypadal jak svanca v kalhotach myka dzegra...

Anonymní řekl(a)...

byla to krasna akce...jenom neslo vubec nic videt, takze jsem si hodne dlouho myslel, ze ty queeny zpiva jagr. ale i tak mi kluci udelali velkou radost, protoze jak rikal ve svem nesouvislem projevu jeden z maseru: "zatleskejte jim! jsou to cesi!!!"

tetraFejla řekl(a)...

standby, simcha, svanca, dan: Kluci, já o vás začínám mít strach. ;-)

STEN řekl(a)...

to je nejtragičtější zpráva od vydání Body Language.

Anonymní řekl(a)...

jeste neco k mym zubum.:) sice mi je museli upilovat, ale TED je mam zakrsly.:) a za sve pekne blyskave hlodaky v predni linii se nestydim, svanco!

Anonymní řekl(a)...

masnak sen.: nac takove eufemismy, ma draha?:) vzdyt se prece nemas za co stydet..