středa, května 18, 2005

"There are a terrible lot of lies going around the world, and the worst of it is half of them are true." (Winston Churchill, 1874 - 1965)

Včera odmaturovala členka naší crew a protože se nechce chválit sama (a taky možná proto, že asi ještě nemůže mluvit a chodit), chválím ji já. Elishe začala zostra češtinou a Irenka ji čistě mechanicky dala za dva (přítomní nezávislí pozorovatelé a občanští aktivisté ale svorně tvrdili, že volba známky neproběhla zcela regulerně). Potom Elishe svým výkladem existencialismu a judaismu dohnala Vlastíka až k slzám, jen pořád opakoval "vynikající vynikající vynikající" (za jedna). Výtvarku dala s gustem: i když si Katka gotiku ještě matně pamatuje z dob svého mládí, přece jen už je to docela dávno a proto Elishe mohla v podstatě říkat cokoli (opět za jedna). Nakonec mírně prokaučovaná angličtina, která by měla být vyřazena z olympijských sportů pro nízkou úroveň fair-play. Neustále se měnící pravidla hry a lehká nervozita z nepříliš zdařeného písemného předkola naši závodnici trochu vyvedla z míry, ale přesto si Elishe dokázala zachovat chladnou hlavu a skórovat, dokonce rovnou hattrick; Anička odcházela z vlastního hřiště na hlavu poražena a za pískotu fanoušků. To máme dohromady za sedm. Následovaly mohutné oslavy, ze kterých si v podstatě nic nepamatuji a při kterých zařvaly všechny peníze, které jsem si vydělal v Anglii. Zelená a tequila tekly proudem jako za starých časů, kdy se míň randilo a víc chlastalo. Teprve dnes jsem si uvědomil, že jsme zároveň zapili Vanetin svátek. Takže gratulace oběma.

9 komentářů:

STEN řekl(a)...

nuuuudaaaa.Kdy uz si to konecne nekdo zopakuje v zari? ((to se to keca, kdyz mam uz po maturite, co?))

tetraFejla řekl(a)...

Krvavý Fejla udeřil letos zvlášť tvrdě, kompletní skóre po vyzkoušení dvaceti šesti zpocených oktavánů: devatenáctkrát 1, čtyřikrát 2, dvakrát 3, jedenkrát 4. A styďte se přátelé: nekomentovat už se tu stává pomalu standardem, ale že ani nepogratulujete kolegyni je ostuda. Jsem hluboce zklamán a cítím se podveden. (A tuto větu jsem zatím používal pouze v komentářích na simche.)

Unknown řekl(a)...

Nevim teda kde ste kalili vy,ale ja prisel v 11 na piano,tam se motala hrstka LEHCE pripitych maturantu a maturantek,kteri se pripravovali na odchod domu.Sakra kam ta maturita zpeje? nudari...
Jinak este jednou gratuluji eline,ze to tak pekne zvladla.

Unknown řekl(a)...

PS: Bara Olsanska byla mezi temi mene opilymi...akorat po starym dobrym kamosovi (po me) chtela odvizt. Bohuzel (nastesti) sem nemel karu.
Jo a taky tam bylo par eliscinych spoluzaku,ale ty uz bych nepoznal.poznal sem je podle toho,ze se valeli po stole,a odchod z piana jim delal neprekonatelny problem.

Unknown řekl(a)...

PPS: takze aspon na nekoho sem mohl byt (jakozto byvaly maturant) hrdy :-)

tetraFejla řekl(a)...

Mně teda včerejší kalba přišla mega, ráno jsem při pohledu na lístek zaplakal štěstím. Rozbitý fotbálek mluví za vše. Při odchodu poslední zhasnul a zapálil hospodu.

Unknown řekl(a)...

A muzu se zeptat ktera hospoda vyhorela? :-)
me prisla km az moc klidna...

standby řekl(a)...

congratulations eli! ted prozijes svojich nejlepsich (pro nekoho nejhorsich) 14dni zivota.muzes chodit nakalena domu a vasi te jeste budou chvalit (ne ze by to tak u nas nefungovalo po celej rok).enjoy!

ted ta horsi zprava: je statisticky dokazano, ze 3! lidi z blogu jeste stale nemaji dodelanou maturitu a tim hanobi nas obraz v mediich a na simchovi (ikdyz tam maturitu pro zmenu zas maji jen 3). renosi, s tebou uz asi nic neudelame. filipe, vyucnak z filosofuie je malo. sue, ty preskoc rok nebo dva, nemuzes porad chodit do stejny skoly jak filip, se na neho podivej, tahne mu na tricet a furt na gymplu, mas na vic! maturita, to je zaklad

suzan řekl(a)...

elishe: blahopreju!
rdw: btw, evca taky jeste nematuruje.)
standby: vynasnazim se..i kdyz jsem usoudila, ze po sedmi letech neuceni to za pouhy rok nedozenu.)