čtvrtek, března 03, 2005

NME 100 Rock Moments ('Print It Then Read It' Remix by 4F)

Sice už jsem o tom psal jinde, ale nedá mi to a musím ještě jednou. Na New Musical Express je jeden z nejzajímavějších a nejvtipnějších článků, které jsem kdy četl: přehled sta nejdůležitějších momentů historie rocku. Je to ale nešťastně vyřešený a každý moment je na zvláštní webové stránce (navíc pitomě skrolující), tak jsem to vše stáhl a zkompiloval do tisknutelné podoby: verzi pro Word stáhnete tady. Je to opravdu mimořádné, nenechte si ujít. (Radima z toho na plese přezkouším a není to zkouška zadarmo!) :-)

A ještě jedna zajímavá: na britské hudební stanici VH2 dělali mega anketu o nejlepší indie písničku ever, žebříček 1-250 tady, 251-500 tady. Jako návnada Top 10:

1. The Smiths - There Is A Light That Never Goes Out
2. Stone Roses - I Wanna Be Adored
3. The Pixies - Monkey's Gone To Heaven
4. Joy Division - Love Will Tear Us Apart
5. The Cure - Inbetween Days
6. Radiohead - Just
7. The Strokes - Last Night
8. Morrissey - Suedehead
9. Primal Scream - Loaded
10. Oasis - Cigarettes and Alcohol

Znáte je všechny? BTW: Franz Ferdinand nejvýš na #14, The Libertines #41, White Stripes #11, Nirvana #19, etc.

6 komentářů:

standby řekl(a)...

zajimalo by me o kolik je treba pisnicka #451 horsi nez #385...myslim, ye bz bohate stacilo TOP40, ale to bz se tam yase nevesli Libertines...

standby řekl(a)...

na problemy zadelano :)

standby řekl(a)...

na problemy zadelano :)

Anonymní řekl(a)...

na problemy zadelano, nechtejte abysme se svancou vytvorili vlastni zebricek!!!:)
a drahy jakube, pisnicka #451 je presne o #66 horsi, to da rozum! sak tydle zebricky nemaji nic posuzovat, spis jenom vzbudit diskuzi. btw cetli ste nekdo toho hornbyho jak popisuje tech svych 30 ci kolik pisnicek?

tetraFejla řekl(a)...

Naprosto souhlasím se simchou, žebříčky tohoto typu jsou pro zábavu a mají jen velmi malou výpovědní hodnotu. Možná by bylo docela vtipné udělat své vlastní žebříčky (asi Top 10) a potom si je vzájemně porovnat. Ehm. :-p

A už jste někdo četl "NME 100 Rock Moments"? Já na tom totálně ujíždím. Kromě už zmiňovaného "Mansona poslouchajícího Beatles" (#29) mě dostal ještě "Iggy Pop na turné 1973-74" (#50, fakt maso) a nekonečně zábavný "Jarvis Cocker ukazuje dětem zadnici během vystoupení Michaela Jacksona" (#48). Tenhle článek je studnice nekonečné moudrosti, I-ťing populární hudby. It's only rock'n'roll, but I luv it.

standby řekl(a)...

souhlasim, zabava a diskuse.

4F: kasli na top 10, ja jsem pro TOP50000, at je diskuse zabavnejsi!! bude to presne 5000zabavnejsi....-
btw uz jste videli team america? 911?