pondělí, dubna 04, 2005

Klan létajících dýk...















...nezklamal, predcil moje ocekavani a totalne nadchl. Stejne skvely, ikdyz filmarsky rozdilny, film jako Hero (2002), od tehoz rezisera Zhanga Yimoua. Tentokrate se vsak bojovnici pri svem kung-fu drzeli "vic pri zemi" a nepoletovali a la Beijing-matrix. Reziser si opet bravurne pohrava s prirodou, barvami, hudbou, kostymy a herce nechava ohybat o ruzne bambusy, mece a jine herce/herecky, proste Asie jak ji mame radi. Zamotany pribeh milostneho trojuhelniku, leitmotiv celeho filmu, graduje az do konce. Nevyzpytatelne, nechte se prekvapit. Bojova bambusova scena a neuveritelne lyricky natocene exteriery vas zarucene dostanou, mozna tak jako me herecka Ziyi Zhang (ano, hrala i v Hero). Pochopili jste spravne, zbytek uz jen o ni! Tato 26leta pekingska kraska, ovladajici mistrne dyky, je totiz houzvicka k sezrani. Nezda se. V klidu by vyvrazdila celou armadu dynastie Tang bez mrknuti ocka. Tady vsak hraje slepou. Dva mesice pobyvala se slepou holkou, aby to od ni odkoukala. A vysledek? Hraje slepou jako by se tak narodila. Druha nejvic-sexy holka na Taiwanu, herecky talent, kam se hrabe kylie. Klan letajicich dyk je film, ktery proste MUSITE videt! I kdyby jen kvuli ni, bambusum, krvi na ukrajinskem snehu, krasnem pribehu a cupitani malych asijskych nozek...





16 komentářů:

standby řekl(a)...

bouram tabu, pojdte do me!

tetraFejla řekl(a)...

standby: To není na žlutou kartu, to je do nebe volající kacířství. Kylie si rozvracet nedáme! Vyzývám tě na souboj ve wire-fu.

klan: Mně se moc líbil jak Hrdina, tak Klan létajících dýk. Problém je ale v tom, že ty filmy jsou výtvarně a choreograficky dokonalé, ale obsahově přinejmenším diskutabilní. Slepého hrdinu jsme už viděli jinde (naposledy třeba v japonském Zatoičim), třikrát se opakující vyprávění z různých úhlů pohledu je úplně vykradené z Kurosawova Rašomonu. Čang I-mou (angl. Zhang Yimou) totiž natočil své nejlepší filmy mnohem dřív: fenomenální Rudé pole, intimní Čínská lázeň a hlavně můj nejoblíbenější asijský film Vyvěste červené lampiony. Ale Čang C'-I (angl. zase pitomě Ziyi Zhang: vždyť ta čínština je tak krásná) je ale fakt k sežrání.

standby řekl(a)...

wire-fu je zastaraly. vyzyvam te k virtualnimu wire-fu!

Jinak ja s Asii zatim jen tak koketuju, zacinam, ale pokud si dobre pamatuju, tak v Zaitoci je tomu slepci tak 154let a neni moc sexy, takze pro me slepecka zmena rozhodne k lepsimu. Jinak si myslim, ze Zhangovi o puvodnost vubec neslo...jak sam rikal o nazelenale bambusove scene "ta nesmi chybet v zadnem sparavnem asijskem kung-fu"...

Souboj bych videl spis Kylie vs. Ziyi Zhang. Australsky Agent Provocateur vs Slepy hravy vetr z Pekingu...lepsi nez lejtko vs helma

tetraFejla řekl(a)...

standby: Jimmy, neblbni a dej sem konečně ty obrázky Čang C'-I. Lidi tady čekají už celé hodiny, no tak alou. A mmch: kdo je ta první nejvíc sexy holka na Taiwanu?

tetraFejla řekl(a)...

Obrázky obrázky obrázky!

Anonymní řekl(a)...

Ziyi Zhang : Stejne ti natrhnu....triko.Rekni skrk!Na muj zadek nemas.

tetraFejla řekl(a)...

Kylie Minogue: I'm your biggest fan in here. And I absolutely adore your bottom. Ziyi Zhang drop dead!

tetraFejla řekl(a)...

Ziyi Zhang: A proč máš stejný ICQ jako ten absolutně kung-less Jimmy?

Anonymní řekl(a)...

4F: I love you...

tetraFejla řekl(a)...

Kylie Minogue: I love you, too, hot momma! (Vzhledem k tomu, že touhle dobou už je na ICQ vzhůru jen Peca, trochu tuším, odkud vítr fouká. Bééé!)

standby řekl(a)...

4F: to vis, Ziyi Zhang ted chvilku bude bydlet u me. Poskytl jsem ji azyl i icq. na zpatecnickou cinu ma az moc progresivni bottom. a kde mas kylie ty? porad ti zahyba s tim francouzem?

Anonymní řekl(a)...

Peca: nuda, naposled jsi rikal, ze jsi kylie nemyslel, takze na blogu nebude. A ejhle...

Anonymní řekl(a)...

nemam nic proti Mesici, ale kdybych si ja osobne mela vybrat, Snehova Vlocka je daleko vic sexy... Ale predpokladam, ze tohle je jen nazor nezasveceneho divaka a do diskuse se neprijima. I tak, zkuste o tom chvili premyslet.... Hm...?:)

Unknown řekl(a)...

Anonym: napred podpis,pak mysleni...hmm?
Elis: casy se holt meni ;)ja to myslel jako profil,ze nechci,takhle za ni muze psat kdokoli.promines mi to? :)

standby řekl(a)...

anonymni zasvecena: ja zase nemam nic proti snehove vlocce :) v Hrdinovi je (nerad to priznavam)asi vic sexy nez ZiZi, ale po shlednuti Klanu uz mi Moon/Mei nikdo s pomyslneho asijskeho trunu krasy nesvrhne.tak o tom chvilku premyslim a rikam si, ze dost udela i ten vek...ZiZi je 26, Vlocka by mohla byt moje mamca. ale jako sexy je urcite taky.to bez debat.a proc ta anonymita? :)

Unknown řekl(a)...

Jo a film sem videl.MOOOC dobry,doporucuji.