sobota, dubna 02, 2005

The Rolling Stone 500 Greatest Songs of All Time



Já vím, že to začíná být trapný, ale nemůžu si pomoct. V těchto divných dnech, kdy papež umírá a v parlamentu se dějí neuvěřitelné věci, vám náladu spraví dobře udělaná anketa hudebního časopisu. Tentokrát ji má na svědomí The Rolling Stone a je opravdu masivní. Nechápu, jak to ti kluci mohli udělat a že navíc každou písničku vybavili komentářem. Anketu najdete tady - jedná se opravdu o klasický rock'n'roll, první solidní písnička je Nirvana na #9. Tradičně uvádím prvních deset míst jako závdavek:

1. Bob Dylan - Like A Rolling Stone (1965)
2. The Rolling Stones - (I Can't Get No) Satisfaction (1965)
3. John Lennon - Imagine (1971)
4. Marvin Gaye - What's Going On? (1971)
5. Aretha Franklin - Respect (1967)
6. The Beach Boys - Good Vibrations (1966)
7. Chuck Berry - Johnny B. Goode (1958)
8. The Beatles - Hey Jude (1968)
9. Nirvana - Smells Like Teen Spirit (1991)
10. Ray Charles - What'd I Say (1959)

Zajímavý, žádný The Libertines. ;-) Bavte se!

PS: Pos***ej Blogspot - psal jsem to třikrát ...

6 komentářů:

standby řekl(a)...

oftopik: prave sem si precetl archivy listopad-leden,je to mazec...21.4. slavi nas blog pul roku sve trpene existence,22.4. to muzem/musime oslavit!

tutopik: 4F, vis ze ja tem anketam vubec nerozumim...

Unknown řekl(a)...

Nahodou me se zda, ze blogger ted docela fici...
Jinak anketa dobra,ale nic mi ty songy nerikaji.

tetraFejla řekl(a)...

radim: Můj osobní tip na stránku měsíce je Pitchfork. Neuvěřitelné množství recenzí, o hodně ostřejší než Allmusic. Drsně sjeli všechny nové desky, které zklamali i mě, považte: Moby - Hotel 2.4/10, Daft Punk - Human After All 4.9/10, Chemical Brothers - Push the Button 7.0/10. Naopak fantastičtí Basement Jaxx - The Singles 9.5/10 a Boards of Canada - Music Has the Right to Children dokonce 10/10! A must see!

standby řekl(a)...

4F: ctu v recenzi spravne Velvet Underground? :) Ze by se dnes OPRAVDU bourala tabu? Co na to Kylie, vyzve Ziyi Zhang na souboj? A kdo asi vyhraje? (reaguj az po precteni nasledujiciho prispevku...)

Anonymní řekl(a)...

4F: me se novej moby libi a novy daft punk (asi na druhy poslech) docela taky. ty chemical brothers sem zatim este nesjizdel, protoze na tom, ze se nepovedly se vyjimecne shoduji vsichni. nicmene stejne jako novi prodigy, ze ... ale mel bych.
otakza: poslouchali ste nekdo?

tetraFejla řekl(a)...

heb: Vše, co jsem chtěl a mohl, jsem napsal ve svém dnešním nepřehlédnutelném příspěvku. Ber to jako hodně dlouhou odpověď na tvůj komentář. :-)