sobota, dubna 23, 2005

dostihy v podzamecke zahrade ( .txt)

brzo odpoledne jsem se vzbudil a rekl si: to je ale krasny den! (odmyslete si kocovinu). napred jsem si rikal, ze si nekam vyjdu se svoji holkou, ale pak jsem si vzpomnel, ze porad zadnou nemam a tak jsem zavolal pecovi. uz za par hodin pred nasim panelakem slysim svistet gumy. peca s mackem a nikou dojeli, nabrali me a hura do podzamky na dostihy. po ceste zmrzka, podle macka jsme v jejim vyberu dost konzervativni, teda az na pecu.

co potrebujete k tomu, abyste uspesne odehrali alespon dve kola dostihu: stolni hru dostihy, pandulacky, kostky, 1.5litru veltlinskeho zeleneho, kofolu, dzus, orisky, tuzku, propisku, banan a deku.

co chybelo: pandulacci, kostka.

co delat v situaci, kdy chybi pandulacci a kostka: tak predevsim nepanikarte a nebojte se improvizovat. sami budete prijemne prekvapeni svoji invenci. dame radu: hledejte v penezenkach a po batozich. tak treba macek nasel spoustu malych umelohmotnych zviratek a drevene auticko a tim vyresila problem absence panacku. takze nakonec je peca boxer, macek auticko, nika hroch pekar a ja su krava. myslim, ze nas to vystihuje lepe nez obycejni vyfabrikovani bezcharakterni pinclici. problem s kostkou vyresila elegantne nika: na sestihranou tuzku napsala propiskou cisla. Voila! Muzeme zacit!
Jenze pozor, muze nastat dalsi problem, ktery hrozi predevsim jedincum s kocovinou (a ze po vcerejsku byla!). Zdanlive jednoduche sestaveni ctyr dilu herniho pole se muze znenadani stat vasi nocni murou a la puzzle "New York v noci" (1500 dilu). Po par minutach konecne zaciname. Pro zasvecene: peca rotuje a uspesne skupuje druhou staj, macek zacatecnicky z kazde staje jednoho kone, nika ukoristuje narciusa, ale jinak nicmoc. ja, traged nejvesti, stale osvobozuju kravu z distance, aby v zapeti mohla byt narcena z dopingu a opet zdrzena ve svem silenem krasobehu. protoze mi macek porad krade penize (pravda, byl to nesvevolny masnacky grif), nika zacina zpivat, peca nemuze pit vino (ridic) a celkove nas to vlastne moc nebavi, hru balime a odchazime. teda jeste predtim jsme vlastne z reprezentativniho travniku mile vyhnani spravkyni a odkazani na louku (trava tam pry neni posecena, ale dava se konum - nechapete? ja taky ne). jedeme domu, krasne odpoledne...

6 komentářů:

suzan řekl(a)...

az skoro nechutna idylka.) (spelling?)

Nika řekl(a)...

houby nechutna idilka, praveze nadherna, slunce, romantika, vino, zpev,reprezentativni travnik, kone apod:)

suzan řekl(a)...

nika: no jo, vzdyt ja jenom zavidim..;)

standby řekl(a)...

presneji receno: kone, kravy a hrosi :)

Unknown řekl(a)...

HELE NEJAK SE TU ZAPOMINA NA COKLY :)

standby řekl(a)...

jeste presneji receno: kone, kravy, hrosi a cokl.cokl byl vlastne banker, krava sepisovala smenky.hroch kopuloval s kravou na distancu. u auticka sme krome kleptomanie nezaznamenali dalsi incidenty. dostihy jsou hrou o zviratcich pro zviratka