středa, června 08, 2005

2 tipy

Pro všechny chlapce a děvčata mám dva tipy, i když budou asi nejvíc zajímat Švanču, který není ani jedno:

A) Objevil jsem výbornou stránku Metacritic, která shromažďuje recenze z netových i tištěných zdrojů a převádí je na stejné skóre. Dozvíte se tak například, že nová deska Coldplay získala průměrné hodnocení 67/100 založené na 14 recenzích, že New Musical Express desce dal 90 bodů a The New York Times jen 20. Trefa do černého!

B) Teprve teď jsem začal používat Audioscrobbler, vynikající plugin do Winampu (a všech ostatních přehrávačů), který shromažďuje informace o vašem hudebním vkusu na základě statistiky přehrávaných empétrojek. Plugin může pomoci s hledáním hudby, která odpovídá vašemu vkusu, a taky umožní vašim kamarádům zjistit, co právě poslocháte. Pohledem na můj profil například zjistíte, že můj současný top 5 vypadá takhle:

1 The Go! Team
2 Saint Etienne
3 Madvillain
4 Coldplay
5 Ohm Square

Bezvadný, ne? Mým snem je, aby každý hudbymilovný člen našeho i jiných blogů napsal do komentářů odkaz na svůj profil.

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

http://www.audioscrobbler.com/user/simcha/
audioscrobbler je fajn, je to pro takovy uchyly jak 4f a ja, kteri neustale sleduji zebricky i toho co sami poslouchaji. je na tom krasny ze to muze clovek ovlivnovat:) jenom skoda pozdnich a nepravidelnych aktualizaci. a navic mi to ted nejak blbne a nejde mi pridat 4F do friends:( kazdopadne udelejte si to vsici s pristupem na net, me osobne dostali na slogan "you are never alone with audioscrobbler"!

standby řekl(a)...

http://www.audioscrobbler.com/user/_standby/

simcha_the_zoid: "Bet You Can´t Eat the Audioscrobbler!"

Anonymní řekl(a)...

4f: za ten prvni odkaz mnohe diky. vypada to slibne, sice nejsem zrovna recenzofil (nebot ma oblibena hudba byva s zeleznou pravidelnosti smetena ze stolu mezi odpad:), ale aspon pro nejakej prehled:) doufam jen, ze si zvyknu na to celkem nesympaticky prostredi..

co se tyce audioscrobbleru, no vime o nem uz dlouho. (kdyby ses na nej driv zeptal, tak bychom ti o nem poreferovali:) ale ja osobne mel zatim docela obavy se tam zaregistrovat (nejen proto, ze obvykle byvam radsi sam), ale hlavne proto, ze by se zbytek sveta ohdalil dalsi ponizujici informaci. a to, jak casto ze nahy svanca skace po pokoji s rucnikem mezi nohama do rytmu goldem kids a davidova nonstop..

a velky respect za to tve profilove video!:)

Anonymní řekl(a)...

simcha: tak avril lavigne, rikas?!:))

Anonymní řekl(a)...

standby: you cant prove it didnt happen!
svanca: no muj winamp pouziva v nestrezenych chvilich i andre... a britney s pavlem bobkem si radsi poustim v real playeru...

Anonymní řekl(a)...

no pro me sice tyto veci zatim nejsou, jelikoz kapacita meho notebooku-sunky se na nejaky stahovani hudby nezmuze.. ale casem, az si koupim novy komp, budu taky urcite s libosti sledovat, co posloucham.:)

Anonymní řekl(a)...

terez: nedelej ostudu nasemu blogu a hned se prihlas! nejde o stahovani hudby vubec, jde jen o stazeni maleho programku ktery se napoji a tvuj prehrvac a bude na net odesilat informace o tom co poslouchas... a tak je to u nas na blogu furt, aby neco vysvetloval, nekomu telefonoval, nekoho utesoval a hladil...chjo

tetraFejla řekl(a)...

svanca: S pravdou ven!

terez: To nemáš na disku ani pár empétrojek? Nevěřím! Poslechni simchu a přihlaš se.

simcha: Tebe je mi fakt líto, nemáš to u vás s těma babama lehký. Zvlášť s Adélou.