sobota, června 04, 2005

Naplech aneb trosky na Trosky

Na tema naseho turistaku uz tady toho sice padlo hodne, ale porad jeste nebyl poskytnut objektivni pohled ze strany plnohodnotneho (rozumej stredoskolskeho) studenta (mozna tak vykriky od jiti v podobe komentaru). Takze se teto ulohy chopim a doplnim, co nebylo receno, nebo uvedu na pravou miru.
Na zacatek treba poznamenat, ze kurz to byl vskutku narocny, a to hned ze dvou duvodu. Na kole jsme ujeli neuveritelnych 100km (vemte v potaz nekonecne kopce a protivitr) zcela zabijackym tempem, jak musel uznat i zkuseny telocvikar mara. Druhym duvodem, jak si jiste domyslite, bylo zodpovedne kylieni, ktere koncilo v prumeru ve 3:19 a.m. O tom, ze to bylo narocne, protoze jsem se poctive ucastnila vsech akci az do konce (coz zaslouzi prinejmensim medaili, popr. odnest na rukou do umyvarny) svedci i mych 18 hodin spanku hned po prijezdu domu. Ale nepredbihejme...
Nas dozor v prubehu tydne postupne mekl (u nekterych to ani jinak neslo) a z puvodniho "nikdo nesedne na kolo po pivu" se stalo "kdo nevypije aspon 2 piva, nesedne na kolo".
Utokem byly navecer brany hlavne dve mista: mistni hospoda s terasou a nase chatka (ve ktere sidlily hned 4 z deviticlenne chlastaci uderky). Hospa se treti vecer osvedcila laskavymi cisniky, kteri nebrali zretel na nejake to vinko sem, oblozenou misu tam. Satisfakci jim muzou byt bezmala tri filmy fotek tech nejvetsich tancicich vypitku; na jejich zverejneni cekame na strankach onoho rekreacniho strediska pod nazvem "množství rekreačních aktivit".
Nase chatka (means take fejlovo "u me doma") sla poznat na sto honu mj. podle nezamenitelne vune cigaretoveho koure, ale hlavne atmosfery jiz byla zcela nasakla: flasky od vseho mozneho, sve obleceni a pouzite zapalovace hledejte pod posteli, neboli to co uz nepotrebujes hod za sebe.
Kdyz uz to kuba nakousl, musim take zminit svuj napad, ktery si mnozi osvojili uz v predeslych letech, a nekteri zprvu nepochopili: jak z toho rychle ven, kdyz se ti chce curat? Vyskoc z okna!
Anyway, me kadernicke nadani (resp. gelovani) bylo objeveno zcela nahodou (a nasilim) a zaslouzilo se o to, aby se alespon jeden clen nasi pedagogicke posadky o krucek priblizil tomu, aby vypadal jako clovek (ne-li krokodyl). (A proto, rado, proc mu tech par stastnych chvil za den nedoprat?)
A kdyz uz jsme u tech vynalezu, byla to arina, a nikdo jiny, kdo zavedl pojidani uheraku s chledem po pulnoci (neopovrhli jsme ani obmenou v podobe kurete a tunaku).
Taky bych chtela podekovat vsem, kteri se nejakym zpusobem podileli na hre na kytaru (a zpevu) master thanks kashovi za radiohead, hanci za "muzikal", jitce za snahu;) a taky kubovi a katce.
Dale musim vyzdvihnout zcela nestresovy pristup nasich vedócích pri hledani spravne odbocky ci sipky na cykloturach (aneb Improvizace), ktery nas stal hodne potu a naslednych adrenalinovych jizd z kopce. Cesty byly vsak vzdy zvoleny dobre, soude alespon podle toho, ze vsechny v konecne fazi vedly do hospody (Instinkt?).
Zaverem bych jim tedy chtela za vsechny podekovat za to, ze se ani v nejmensim nechovali jako ucitele. O tom svedci nekdy udivene, nekdy zhnusene pohledy nezucastnenych, zejmena na verejnych organizovanych prohlidkach (napr. mucirny na hrade Kost), nebo cisnikuv udajny vrely projev sympatii, kdyz na druhy den platili listek. Spesl thanks benovi za zazracne pilulky a skvelou show pri prochazeni proklate uzkymi ulickami prachovskych skal.
Takze strucne: bylo to skvely! A tenhle prispevek jsem psala skoro 2 hodiny.

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

vtipne a vystizne! vidim, ze je nova doba. skoda, ze za nas byli ucitele jeste trapne prisni.:) a skoda, ze jsem se nenarodila o par let pozdeji (jako tvoje dvojce treba). kdyby tomu tak bylo, mohly jsme "uderit" spolu.:)

tetraFejla řekl(a)...

all: Je zajímavé, že tento příspěvek přináší i pro mě mnoho nového. Zdá se, že kurz se stane nejčastěji komentovanou akcí v dějinách emaracany: čtyři plnohodnotné příspěvky a zatím 21 komentářů (to se ale ještě určitě všichni neprobudili a někteří odjeli na detox na Rusavu). Volám bravo, suzan!

suzan: Tak jo, uznávám - dlužím ti odnos do umývárky, jeden palec (už nevím proč, ale mám pocit, že jsem ho později vyměnil za Lucčin; taky ho můžu vyměnit za celou sérii Jimmyho malíčků) a ještě asi dvě věci, na který si taky nemůžu vzpomenout (doufám, že jsem je nehodil za skříň). Na krokodýla si vzpomínám, ale kam se poděl jeho věrný přítel opice? A k těm dvěma pivům na hlavu: jedná se o součást našeho boje proti alkoholismu, který vychází z představy, že zásoby ječmene a chmele musí být nutně omezené - zvýšená konzumace proto může vést k jejich vyčerpání a k nastolení ideální bezalkoholní společnosti. (Viz. prof. M. Sedlák a doc. F. Tvrdý, Alkohol jako ekonomický statek a jeho eliminace, Edinburgh a Plzeň, 2005.) Do the revolution baby!

terka m.: Nedokážu si představit vás dvě jako dvojčata. Masňačky musí být světu dávkovány postupně, aby si na ně mohl zvyknout a vytvořit imunitu. Sotva se lidstvo jakž takž vzpamatovalo z tvého vstupu mezi kyliecí elitu (myslím na celosvětové úrovni, ne náš nudně lokální kroměřížský přebor), míří mezi ni další reprezentant se stejným příjmením. Něco jako sestry Williamsovy, jenomže ty nezpůsobily tolik výtržnictví, krádeží a sebevražd z nešťastné lásky jako vy dvě. A kam jste kruci zašantročili celou loňskou sklizeň chmele otáčivého evropského? ;-)

suzan řekl(a)...

sis: kdybys tam byla jeste ty, to uz by bylo trochu moc stesti najednou.)

btw, zapomnela jsem jeste na neco: diky kubo za spoluucast na 8 minutove dance_ethno_session kolem vodky na st.germain ;)

suzan řekl(a)...

4F: ha! kdyz tak nad tim premyslim, tak palce mi dluzis hned dva. jeden - ten u nohy a sice za strep, co v nem porad vezi. druhy za otlaceninu kvuli drzeni tlacitka forward na kazetaku.
a k te revoluci nemam co dodat. treba si myslete, ze konate mnoho dobra, ale uvidime, kdo a jestli vam nakonec vubec nekdo podekuje!

tetraFejla řekl(a)...

A ještě k těm udiveným reakcím na pedagogický dozor: s Marem jsme si všude důsledně kupovali studentské lístky (a nikdo ani necekl) a na Humprecht se nám dokonce podařilo procpat Bena zcela zdarma jako imobilního. (Je teda pravda, že zrovna tam to nebyl problém, protože Mara přístup k okýnku zahájil objednávkou desíti piv a dvou Jamesonů a nakonec se snažil proklouznout kolem průvodkyně na lístek z hospody minulého večera.)

Anonymní řekl(a)...

Jooooooooooooo,fakt super parbaaa!!uplne sem se vzrusila z moji nove tridy,hlavne kdyz nase nova deviti clenna skupina kalila non stop... nahodou sem dostala pochvalu od tatoska ze umim prehazovat..;O)

Anonymní řekl(a)...

btw, muj prvni prispevek! dobry, ne?!:o)

tetraFejla řekl(a)...

Hannah: Zatím jen komentář, na příspěvek si ještě počkáš. :-) Ale dobrý.