pondělí, června 27, 2005

Nechť...

Asi jste si někteří (doufám) všimli, že už nějaký ten pátek nevyskytuju v hospodě, a když už, tak jsem vyhazoval peníze za kofolu. Díkybohu jsem jen krátkodobě vyměnil stravitelný prázdninový zevl za nonstop párty s matematikou. Bylo to hodně náročný, ale námaha se vyplatila. Konečně umím vysvětlit proč 2+2=4 (žádná prdel, nejjednoduší vysvětní je pantomimicky pomocí prstů), až si jednou budu stavět dům v pětirozměrném prostoru, budu vědět která stěna je kolmá, nebo až nám zase na Maracaně zadají účet diferenciální rovnící, nemůžu být zaskočen. Jimmymu budu moci vysvětlit, že jeho oblíbený crowd-surfin'-without-crowd je let s konkávní dráhou letu, a dokonce přesně vypočítat jeho průnik se zemí. Abych to shrnul- prostě samé životně důležité znalosti.
Jinak včera večer před zkouškou mě trochu chytla nervozita a náhodou jsem na pokoji natrefil (který z macho-hochů z 325 to čte?) na časopis Marianne - život začíná ve třiceti. Velký titulek - "Cítíte se nesvá?". Dost. Ale rady uvnitř opravdu k nezaplacení: 1)prožijte sex - skvělá rada, jediné holky v dostupném okolí mají jsou jenom 2D. No nic, jdeme dál; 2)Dívejte se do zeleně (?zelené?)- špatná předtucha; 3)Uklízejte- to snad někdo spadl na hlavu; 5) Zavolejte kamarádce- bez komentáře; 6)Pořádně se přejezte- další neocenitelná rada, kterou jsem ještě nikdy nezkusil. Asi toho s ženami nad třicet nemám moc společnýho.
Tak jako tak asi za pět minut začnu pracovat na standartním odstraňování přebytečných znalostí pomocí našeho všeléku. Počítám, že po Jablůnce bude můj matematický Everest odčítání pod sebe.

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

jeste jsi zapomnel, ze uz umis parcialne zderivovat misku!:)

Mac řekl(a)...

ja uz mam taky praazdiniy:)

pleva řekl(a)...

gratuluju stene..ja uz mam taky skoro vsechno za sebou,hlavne to nejhorsi;)

standby řekl(a)...

stene, poetika jak to umi jenom bengabojs!:)
by me zajimalo,co by bylo asi tak v nejakym panskym casaku za rady...
1)kasli na sex,radsi jdi na pivo
2)necum do zelene, radsi ji kopni
3)vyser se na ten bordel na kolejich a jdi radsi chlastat
5)kamaradovi nevolej, stejne vis, kde ho vzdy spolehlive najdes
6)vubec nejez, stejne to rano vyhodis
tak nevim jestli se na tu jablunku vlastne tesim?

standby řekl(a)...

sten: s crowdsurfingem to bylo asi nejak takhle_2+2=4
(2kamaradi+2litry tvrdyho=4ruce,ktery nikdy nic nechyti,natoz tak 80ti kilovyho rockera.maximalne tak jedna z tech ruk bouchne toho druhyho do bachora a ten zatouzi ukazat tomu patymu,co vsechno ten den snedl a ten patej to doceni lopatou...)

takze sami vidite,ze v praxi algebra nefunguje,cas zacit poslouchat radiohead 2+2=5,protoze TOHLE dava smysl

Nika řekl(a)...

nerozumim:)

Anonymní řekl(a)...

radiohead, radiohead? byla tady nekde nejaka zminka o radiohead? nebo uz jsem se dostal trochu dal od tech fadnich nezajimavych bilych mysi?